Tres comerços gironins reben el Premi Nacional d'Establiments Comercials Centenaris 2022

Es troben situats a Figueres, Cassà de la Selva i Lloret de Mar

Tres comerços de les comarques gironines han rebut el Premi Nacional d’Establiments Comercials Centenaris 2022. En concret s’ha reconegut el segle d’història de tres establiments ubicats, respectivament, a l’Alt Empordà, el Gironès i la Selva: la Joieria Ferrer (Figueres), la Fleca Pastisseria La Selvana (Cassà de la Selva) i la Pastisseria Frigola (Lloret de Mar).

Els Premis Nacionals d’Establiments Comercials Centenaris són una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya, per mitjà del Consorci de Comerç Artesania i Moda del departament d’Empresa i Treball. L'objectiu d’aquests guardons és distingir els establiments comercials i mercats municipals en actiu que al llarg de cent anys o més han ofert un servei de qualitat i personalitzat a la seva clientela, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania que s'han anat produint al llarg de la seva trajectòria professional.

En total enguany s’han atorgat 22 distincions: 20 a comerços i mercats municipals pels seus de cent anys o més d’història, i 2 a establiments comercials i mercats amb cent-cinquanta anys o més d'història.