Guanyem Girona acusa Junts i ERC de ''tancar la porta'' a un acord per ''millorar'' les ordenances fiscals

La formació proposava una taxa dels busos turístics o una fiscalitat progressiva per a les famílies nombroses

Guanyem Girona acusa l'equip de govern de Junts i ERC de "tancar la porta" a un acord per "millorar" les ordenances fiscals. En una roda de premsa, el portaveu de la formació, Llus Salellas i la regidora Cristina Andreu han explicat que en els últims dies han fet reunions per presentar-los propostes complementaries a la congelació anunciada la setmana passada però que el govern s'ha tancat en banda i ha estat "incapaç d'acceptar ni una sola proposta de l'oposició".

"Ens han traslladat que l'única proposta d'ordenances que podien acceptar ara mateix és la que van presentar fa uns dies", ha dit Salellas. La formació creu que es tracta d'una "demostració més" que el govern arriba "sense força ni capacitat de lideratge al final del mandat". Per la seva banda, Andreu ha detallat algunes de les propostes que havia llençat Guanyem. Entre elles, la taxa d'aparcament per a busos turístics que tenen la majoria de ciutats europees que ja havien pactat en l'acord d'ordenances del 2020 però que mai "s'ha arribat a materialitzar".

També proposaven una modificació de l'IBI per a les famílies nombroses per fer aquest impost més "progressiu" i una incorporació de trams en la taxa de residus per a comerços perquè aquells que generen menys residus, paguin menys.

En relació a això, Guanyem també ha afirmat que el govern "incompleix" l’acord assolit fa uns mesos amb la formació quan a canvi de perllongar l’abocament de l’orgànica a Solius, l’equip de Madrenas es va comprometre a bonificar a partir del 2023 tots aquells veïns que tinguessin compostadors a casa seva. "Aquest és un govern que malauradament no compleix amb els acords que ha arribat amb l’oposició", ha dit Andreu.

La regidora ha explicat també que el govern tampoc ha acceptat la proposta per definir Zones d’Especial Interès per a la Rehabilitació, àrees claus a la ciutat on cal fomentar la rehabilitació d’habitatges per implementar-hi bonificacions en l’Impost sobre les Construccions i facilitar la seva revalorització.