Clouen les jornades d'arquitectura de Palafrugell centrades en la sostenibilitat ambiental

Es van aplegar diversos experts que van debatre i comentar casos d'èxit al llar d'Europa

Les Jornades RE_Viu Palafrugell (Baix Empordà) d'arquitectura s’han tancat amb un gran èxit de participació i una valoració molt positiva per part de l’organització, l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell. Pel que fa al gruix de la temàtica central d’aquesta primera edició, que portava el nom de RE_arquitectura, cal destacar el nivell qualitatiu dels participants i les temàtiques que se centraven en elements de sostenibilitat i medi ambientals.

Així es van poder veure espectaculars exemples de reutilització d’edificis com el de del projecte Cohausing Ecologic Entrepatios que és nul en CO2 o l’edifici Hyperion de Bordeaux que està construït en fusta. No només això, també es va parlar de com incloure el medi ambient en el projectes arquitectònics, com les caves franceses de Hourtus o el passeig marítim del Prat de Llobregat.

Segons l’alcalde, Joan Vigas, “l’alt nivell qualitatiu dels projectes que s’han vist, sumat a la idea que tota actuació ha de ser respectuosa amb el medi natural, mostra que cal fomentar trobades com aquesta, les quals al mateix temps, serveixen per desestacionalitzar la temporada“.

D’altra banda, les activitats paral·leles dins el programa RE_Viu també van comptar amb una alta participació que van convertir el cap de setmana en una experiència de reflexió sobre els models econòmics actuals. Un exemple pot ser la trobada en bicicleta on hi van participar 160 persones.