Finalitza la rehabilitació i millora de l’autovia de Palafrugell, que inclou una nova rotonda

Les obres han comportat una inversió de 1,3 milions d'euros

El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert; el vicepresident i diputat de Xarxa Viària, Pere Trias, i l’alcalde de Palafrugell, Sergi Sabrià, han presentat avui les obres de rehabilitació i millora de l’autovia de Palafrugell a Calella i Llafranc GIV- 6546.

Amb una mitjana de 8.847 vehicles diaris, la carretera GIV-6546 (l’autovia del Mar) és la via amb més afluència de trànsit de totes les que gestiona la Diputació. Fins ara, aquesta carretera patia problemes de trànsit i embussos (sobretot durant els mesos d’estiu, en què l’augment de vehicles és considerable, ja que aquesta via connecta amb les platges). Així mateix, comptava amb un ferm molt envellit i amb una vorera molt deteriorada per la presència d’arrels.

El projecte ha tingut un pressupost d’1,3 milions d’euros i ha consistit en la construcció d’una intersecció giratòria i en la rehabilitació del ferm i del drenatge d’un tram de 2.350 metres d’autovia.

Les obres de rehabilitació de l’autovia del Mar

Les obres han tingut un pressupost total d’1,3 milions d’euros i han consistit en l’execució de dos grans projectes:

a) La construcció d’una intersecció giratòria amb l’objectiu de millorar l’ordenació viària en aquest punt de l’autovia que connecta l’antiga carretera de Palafrugell amb les platges (PK 2+059), el qual, sobretot durant els mesos d’estiu, tenia molts problemes de trànsit.
Pressupost: 587.094,98 €

b) La rehabilitació del ferm i del drenatge d’un tram de 2.350 metres de l’autovia GIV-6546. La millora d’aquesta carretera ha consistit en la rehabilitació del ferm de la calçada i de la vorera i dels sistemes de drenatge, així com en la instal·lació d’un sistema de contenció a la vorera.
Pressupost: 736.061,35 €

Durant la seva intervenció, el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, ha valorat molt positivament el resultat final d'aquesta obra, no només en el terreny municipal, sinó també turístic, ja que millora la imatge de la Costa Brava com una destinació turística segura i amb unes infraestructures del segle XXI.

Per la seva banda, l'alcalde de Palafrugell, Sergi Sabrià, ha destacat que amb aquesta rehabilitació de l'autovia s'ha augmentat l'accessibilitat i la seguretat de la carretera, com també s'ha millorat la zona de passeig.