Recullen 380 quilos de residus i deixalles a Sa Palomera de Blanes

L'acció va tenir lloc aquest cap de setmana

El departament de Residus i Neteja de l'Ajuntament de Blanes (Selva), juntament amb el suport del Centre de Busseig Blanes-Sub, han celebrat aquest cap de setmana una acció de neteja del fons marí i a la sorra de la platja de Sa Palomera, recollint un total de 380 quilos de residus i deixalles. En l'acció, que hi han participat mig centenar de voluntaris, també hi han col·laborat Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa, el Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC).

La darrera acció de neteja es va celebrar posteriorment a la celebració del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava durant el mes d'agost. Aquests dies també s'ha procedit a la neteja a l'entorn de les baranes de protecció i esgraons de pujada a la roca de Sa Palomera mitjançant la contractació d'una empresa privada.

Ahir mateix es van traslladar els residus a la Deixalleria Municipal pel seu reciclatge. Prèviament al trasllat, diversos voluntaris es van dedicar a anar classificant les deixalles conforme s’anaven recollint: tant les del fons marí com les de la superfície de la platja a l’entorn de la roca i les que va recollir l’empresa especialitzada per arribar a les zones més perilloses.

La major part de residus recollits han estat burilles de cigarretes, tovalloletes i material higiènic divers, llaunes i altres envasos. En aquest sentit, la tinenta d’alcalde de Medi Ambient, Marina Vall·llosada, qui també va participar en la neteja, va fer una crida a la participació activa de la ciutadania: “és necessària la implicació de tothom perquè jornades com aquesta no hagin de ser necessàries. Per això, demano a la ciutadania que recordi que les tovalloletes higièniques no es poden llençar al vàter: no l’hem de convertir en un abocador”. El mateix ha demanat la regidora respecte la gran quantitat de llaunes i plàstics que estaven escampats per Sa Palomera, enmig del medi natural i fora de les papereres que hi ha habilitades.