280 alumnes de Roses han participat en una campanya de promoció d'hàbits saludables

Fem Salut s'ha desplegat entre l'alumnat de 3er d'ESO

Roses (Alt Empordà) finalitza avui la campanya Fem Salut, en la qual ha participat tot l’alumnat de 3r d’ESO dels instituts de la població. L’objectiu de la mateixa és transmetre hàbits saludables i facilitar que cada jove adquireixi la informació necessària que el permeti prendre les millors decisions pel que fa a la seva salut, així com ser capaç d’identificar situacions de risc o vulnerabilitat.

L'Oficina Jove de l'Alt Empordà és la impulsora d’aquesta campanya que dona resposta a les necessitats educatives dels centres de la comarca en matèria de salut. Com cada any, l’Àrea de Joventut de Roses s’ha adherit a la proposta, que ha permès participar en l’experiència tot l’alumnat de 3r d’ESO de la població. Les activitats s’han dut a terme als tres instituts de la localitat: institut Illa de Rodes, institut Cap Norfeu i Centre Escolar Empordà, sumant un total de 280 participants.

Al llarg del mes d’octubre, els alumnes han participat en les diferents sessions realitzades. La campanya es va iniciar amb el lliurament als nois i noies d’una llibreta amb informació relacionada amb la salut jove, treballada a través de diverses temàtiques: hàbits saludables, salut Emocional, sexualitat i afectivitat, violències masclistes, trastorns de conducta alimentaris, esports, sortir de festa, o adiccions TIC, entre d'altres. A continuació, s’oferia una dinàmica de presentació al centre educatiu, per tal de reflexionar i donar peu a dubtes i preguntes que tinguin els i les joves.

El programa es completa amb un conjunt de recursos digitals que es posen a disposició dels centres, oferint així una eina de treball per aprofundir en les temàtiques tant per al  professorat com per als alumnes.

Per a Verònica Medina, regidora de Joventut de Roses, "és molt important que el jovent tingui la màxima informació possible referent a la Salut per a poder prendre bones decisions al llarg de tota la seva vida. Per això mateix, des de l'Àrea de Joventut continuarem treballant perquè els i les joves del nostre municipi tinguin sempre les eines i els recursos suficients per a fer front als nous reptes que neixen a la nostra societat".