Pere Casellas (PSC) repassa els anys de mandat a Figueres en un acte amb Salvador Illa

El socialista va destacar la inversió en neteja o la contractació d'agents de la Guàrdia Urbana

El vicealcalde de Figueres i candidat socialista a l'alcaldia de Figueres, Pere Casellas, va presentar divendres el seu projecte de ciutat acompanyat del primer secretari del PSC, Salvador Illa. Durant la seva intervenció, Casellas va fer un ampli balanç de la feina que ha fet el govern en aquests tres anys i mig del mandat durant els quals, tot i la pandèmia, s'ha pogut posar la ciutat al dia en serveis i inversions.

En aquest sentit, ha destacat la important inversió en la nova maquinària de neteja, amb més de 2 milions d'euros (MEUR); la contractació de 20 nous agents de la guàrdia urbana; la renovació de l'enllumenat als barris de la ciutat i els quatre plans d'asfaltatge, que suposen l'asfaltatge del 70% dels carrers de Figueres, entre altres coses.

Casellas ha desgranat dades i ha fet referència al lideratge comercial de la ciutat, les bones dades turístiques, el potencial del logis Empordà o el desenvolupament de l'estació del Tren d'Alta Velocitat (TAV). El candidat socialista a l’alcaldia de Figueres va explicar que la ciutat té tres grans reptes davant seu per als anys vinents. En primer lloc, “millorar la qualitat de vida de la ciutat. I això vol dir, més seguretat, més espais verds, més serveis”. El segon, és “l'augment de l'espai dedicat a activitat econòmica, passant del 18% actual al 27%”. Figueres ha d'atraure empreses i inversions, a més d'aprofitar l'enorme potencial del Logis Empordà. I, en tercer lloc, “Figueres ha d'esdevenir un referent en turisme cultural. L'obertura de la casa natal de Dalí al març, el Figueres Film Office i la millora del centre urbà han de fer de la ciutat una experiència de turisme cultural única”.

En la seva intervenció, el primer secretari socialista, Salvador Illa, va reconèixer com una veritat “inqüestionable”  l’eslògan del PSC de Figueres, "La Figueres que avança". Illa va recordar que a totes les poblacions hi ha diverses qüestions essencials, que són les que preocupen als veïns i de les quals parla la gent al carrer, i que Casellas precisament "les ha recollit totes en el seu discurs". Entre aquestes qüestions ha remarcat la importància de la seguretat. També la necessitat de prosperitat, la importància de fer polítiques perquè ningú quedi enrere i la reforma de l’Administració, en el sentit d’agilitzar els processos i tràmits. En relació a la seguretat, Illa ha assenyalat que és fonamental proporcionar a tots els veïns “un espai públic segur, una ciutat ben il·luminada, neta i segura”.

Illa també va assenyalar la dificultat dels moments actuals, degut a la situació mundial i la crisi provocada per la guerra d’Ucraïna i ha reflexionat que el moment exigeix “fer política útil”, constructiva, creïble i molt respectuosa. A Catalunya, va destacar, que convé endreçar políticament el país, que té moltes capacitats, empenta i talent, i protegir la ciutadania de l’increment del cost de la vida.