Un jove detingut acusat de tenir un cultiu amb 233 plantes de marihuana a una casa d'Esponellà

També tenia en diverses estances 150 branques assecant-se i 3 quilos de cabdells secs

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Banyoles van detenir el dia 17 d’octubre un home, de 25 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. El mes d’octubre, i a través d’una companyia d’energia, els mossos van tenir coneixement que en un mas situat al Pla de Martís, al municipi d’Esponellà, hi podria haver ocultada una plantació de marihuana.

El matí del 17 d’octubre els agents s’hi van adreçar per la GIP-5121, i d’aquí a través d’un camí de terra fins a arribar a una finca amb una construcció aïllada de quatre vents. Un cop al lloc, van notar una forta olor de marihuana des de l’exterior.

A l’entrada i registre van localitzar i detenir el propietari d’un cultiu de marihuana consistent en 233 plantes en un incipient estadi de creixement, 150 branques que s’estaven assecant i 3 quilos de cabdells secs de marihuana recol·lectats.

La droga estava repartida en tres estances i un habitatge adjacent que comptava amb una habitació,  terrassa i garatge. A part de la droga els agents van retirar nombrós material idoni pel seu cultiu, tals com làmpades, ventiladors, termòstats, tubs d’extracció, aires condicionats, testos, ampolles de gas propà, splits, deshumificadors i una peladora de marihuana.

El detingut, sense antecedents, properament serà citat per declarar davant l’autoritat judicial competent.