Dos detinguts i 476 plantes comissades en un cultiu de marihuana en una casa de Biure d'Empordà

L'operatiu va tenir lloc mentre s'estava rodant a l'entorn una sèrie d'Apple TV+

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres (Alt Empordà) van protagonitzar el dimecres un operatiu amb manament judicial on es van arrestar dues persones de 44 i 47 anys acusades d'un delicte de frau elèctric i contra la salut pública per tenir una plantació de marihuana dins una casa de Biure d'Empordà.

L'actuació va tenir lloc a les 9:40h quan un ampli desplegament policial es va desplaçar fins un habitatge semi-adossat ubicat a la plaça de la Constitució i van accedir a l'interior on van localitzar un cultiu de marihuana amb 476 plantes repartides al garatge i el segon pis en avançat estat de floració.

Durant la intervenció va donar la casualitat que hi havia a l'entorn un equip de rodatge de la sèrie d'Apple TV+, Land of Women, protagonitzada per Eva Longoria, que estaven preparant-se per enregistrar un capítol al municipi altempordanès.

Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri d’interior la droga podria estar valorada en 88.891 euros. Un dels homes arrestats va ser trobat a l'interior del domicili i el segon va ser detingut minuts més tard a l'exterior després d'iniciar una recerca per atrapar-lo.

Tots dos van passar a disposició del jutjat de guàrdia el dia 20. Un d'ells tenia antecedents previs i l'altre era la seva primera detenció. Tots dos van sortir en llibertat en càrrecs fins a la celebració del judici que no té data fixada.