No els atura ningú

Els gols de Bordas (2), Tébar i Jofre mantenen l’equip en la zona d’accés directe a Primera Divisió

Rubi va dir divendres passat que no tot serien flors i violes com fins ara, i que s’acostaven els partits més complicats a Montilivi. Que el públic havia d’empènyer quan les coses anessin maldades. Res més lluny de la realitat, el Girona ha tornat a golejar a casa, avui davant un conjunt excessivament fràgil en defensa, que els ha deixat jugar a plaer durant els 90 minuts. Acuña s’ha vist obligat a retirar-se per una possible subluxació a la clavícula dreta, però els serveis mèdics del club són optimistes i creuen que només té un cop. El més probable és que viatgi amb l’equip la setmana vinent a Elx.

Retorn brillant de Bordas

Només un canvi a l’onze inicial respecte els dos darrers partits davant el Numància i el Racing de Santander: l’entrada de Gerard Bordas per Juanlu Hens, un futbolista més vertical, mòbil i amb més arribada que l’andalús. El manresà s’ha alternat la posició d’extrem dret i mitja punta amb Felipe Sanchón. Pel que fa Chus Herrero, que podia reaparèixer després de tres mesos lesionat, ha caigut de la convocatòria per precaució. Toni Moral i Kitoko també han estat descartats per molèsties, sumant-se als lesionats Jandro, Benja i Garmendia.

La gran sorpresa, però, ha arribat per part visitant, quan el tècnic del Lugo Quique Setién ha decidit deixar a la banqueta a l’ex blanc-i-vermell Óscar Díaz. Un davanter que va passar sense pena ni glòria per Montilivi la temporada passada, i que ara és el líder indiscutible del conjunt gallec amb 13 gols i una de les sensacions del campionat. En el seu lloc ha entrat Belfortti, jugador de caire més defensiu, per intentar contenir l’enorme potencial ofensiu gironí.

Bordas i Tébar assenyalen el camí de la victòria

El Girona ha sortit a per totes i no ha trigat en avançar-se en el marcador davant una defensa francament fluixa, que ha oposat molt poca resistència davant les internades constants dels homes de Rubi. Ja ho diuen, a la tercera va la vençuda, i després d’un intent de Gerard Bordas al minut 2 i un segon de Felipe al 12 -després d’una bona combinació amb Acuña-, el mateix Bordas ha obert la llauna quan s’estava a punt de complir el primer quart d’hora de joc.

L’ex del Villarreal, fitxat al mercat d’hivern, encara no s’havia estrenat amb l’elàstica blanc-i-vermella. Avui ho ha fet i per la porta gran, al rematar amb molta classe una centrada magistral de Jofre Mateu des de la banda esquerra. Amb una volea més típica del vòlei platja, el ‘9’ l’ha col·locat amb subtilesa al pal llarg de la porteria de José Juan, que ha vist impotent com la pilota entrava després de tocar la fusta.

L’allau d’ocasions ha continuat amb un míssil d’Acuña més enllà del vèrtex esquerre de l’àrea gallega, i al 19’ Tébar ha pujat el segon al marcador quan, a la sortida d’un córner, s’ha trobat amb una pilota morta dins l’àrea petita que tan sols ha hagut d’empènyer. El migcampista no marcava des del 29 de setembre, en la victòria per 3-1 a Montilivi davant l’Sporting de Gijón. Amb el seu tercer gol en lliga, el partit es posava molt de cara per a un conjunt que ha jugat a plaer durant tot el partit.

Els de Rubi han buscat la sentència abans del descans, però ni Richy al 35’, ni Jofre al 41’, han tingut sort. El veterà d’Alpicat ha errat un u contra u davant José Juan, després d’una recuperació de Felipe a tres quarts de camp. Una ocasió molt clara que no ha pogut transformar amb la dreta, la seva cama dolenta. A l’inici de la segona part, però, s’ha pogut refer marcant el quart de la tarda.

Bordas i Jofre sentencien

Els quadre blanc-i-vermell ha sortit amb molta empenta a la represa per tancar el partit el més aviat possible. Sense millores al darrere, el Girona ha seguit apunyalant una defensa de vidre i amb només quatre minuts jugats Bordas ha aprofitat una passada de David García per transformar-la en el 3-0. Definició amb classe, picant l’esfèrica amb suavitat per batre a José Juan.

El públic encara festejava el tercer quan Jofre Mateu ha llançat un cacau ras a la base del pal esquerra de la porteria gallega. Gol per reivindicar-se després de l’errada a la primera part. Gol per tornar a engegar l’onada i els càntics, una setmana més, a l’Estadi de Montilivi.

Acuña es fa mal a la clavícula

El paraguaià, pitxitxi de l’equip amb 13 dianes, ho ha provat al 53’ amb rosca des del vèrtex dret de l’àrea visitant. Un xut calcat als que feia el mític Thierry Henry en els seus millors temps a l’Arsenal o al Barça. Acuña volia posar el seu segell en el recompte golejador i, com de costum, no s’ha donat per vençut fins que ha caigut malament després d’executar un dels seus cacaus. La graderia ha emmudit al veure els signes de dolor de ‘el Toro’, i s’ha posat dempeus per ovacionar-lo quan ha marxat pel seu propi peu del terreny de joc. El jugador ha agraït les mostres de suport.

En un primer moment el club ha informat que tenia una subluxació de la clavícula dreta, però a mesura que se l’han anat mirant, els metges gairebé han descartat aquesta possibilitat i sembla que només té un cop molt fort. Tot i això, se li faran proves per determinar l’abast de la lesió. Una bona senyal és que ha vist els 30 minuts restants assegut a la banqueta.

Aferrats a la segona plaça

Amb tot el peix venut, el Girona s’ha dedicat a adormir el partit mentre els càntics i les onades a la grada han anat guanyant protagonisme. El Lugo ha buscat el gol de l’honor mitjançant Tonetto i Manu, però s’han trobat amb un Mallo molt segur malgrat la poca feina que ha tingut avui. Luso i Eloi han buscat la ‘maneta’, però no ha pogut ser. Tampoc ha calgut.

Amb aquesta nova victòria, la tercera consecutiva en lliga i la cinquena seguida a casa, el Girona suma 63 punts i seguirà una jornada més en zona d’accés directe a Primera Divisió. Tan se val el que facin els rivals directes si els de Rubi segueixen guanyant. La setmana que ve toca intentar assaltar el Martínez Valero, l’estadi del líder indiscutible d’aquesta Lliga Adelante 2012-2013. No serà fàcil, però de ben segur que posaran les coses difícils a l’Elx. L’equip de moda s’ha guanyat el dret a somiar, ja no amb el play-off, sinó amb l’ascens directe.

FITXA TÈCNICA:
GIRONA F.C: Mallo; Txiki, Richy, Migue, David García; Tébar, Luso; Felipe, Bordas (Eloi, 69’), Jofre (Pere Pons, 76’); Acuña (Ion Vélez, 65’).
CD LUGO: José Juan; Víctor, Tena (Fran Pérez, 55‘), Pavón, Manu; Belfortti (Iván Pérez, 45’), Pita, Seoane; Pablo Álvarez (Diego Tonetto, 65’), Iago i Airam.
GOLS: Bordas: 1-0 (minut 14); Tébar: 2-0 (minut 19); Bordas: 3-0 (minut 49); Jofre: 4-0 (minut 52).
ÀRBITRE: Daniel Jesús Trujillo Suárez (Comitè Tinerfeny). No ha ensenyat cap tarjeta al llarg dels 90 minuts.
INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la 353ª jornada de la Lliga Adelante de la temporada 2012/2013, disputat a l’Estadi de Montilivi davant 7.983 espectadors. S’ha guardat un minut de silenci per Piedad Rubio, propietària del Bar del Gol Sud, i per les víctimes de l’atemptat de la marató de Boston.