Olot invertirà 32.788 euros en un nou parc infantil al barri de l'Hostal del Sol

Disposarà d'una superfície de 1.400 metres quadrats

La Junta de Govern Local d'Olot (Garrotxa) celebrada ahir va aprovar el projecte de construcció del nou parc urbà al barri de l'Hostal del Sol. La nova zona de lleure disposarà d'una superfície de 1.400 metres quadrats i estarà ubicada a la falda de la serra de Sant Valentí i s'hi podrà accedir a través de la carretera de Sant Joan de les Abadesses. La creació d’aquest nou espai té un pressupost de 32.788,76 euros.

Fins ara, el barri només disposava d'un petit parc infantil, a tocar de la riera de Riudaura, format per alguns elements de joc. Amb aquest nou projecte, es construirà un talús enjardinat en forma circular de 13,50 metres de radi i obert en un extrem amb un caminet que servirà d'accés i sortida al parc.

Pel que fa als elements de joc, la nova zona d'esbarjo disposarà d'un sorral de 8 metres (delimitat per troncs) i dos tobogans de fusta de diferents dimensions. A més, en una segona fase s'hi instal·laran dos bancs i es construirà una zona enjardinada amb vegetació autòctona com aurons, roures o ginesta. Posteriorment, l'equipament infantil de joc s'acabarà de complementar amb un mikado de 8 troncs i un circuit d'equilibri de 6 metres lineals.

Impuls en la renovació i millora dels parcs infantils d'Olot

Actualment, Olot compta amb un total de 46 parcs infantils i d'esport i salut ubicats als diferents barris de la ciutat. Aquest any, l'Ajuntament d'Olot ha doblat la inversió en manteniment, renovació i millora dels parcs infantils de la ciutat, que ha passat dels 20.000 als 50.000 euros.

Al llarg d'aquest 2022, s'han portat a terme diverses accions de manteniment i conservació de les zones d'esbarjo urbanes, seguint el Pla de Reparació de Parcs Infantils de la ciutat. S'ha actuat al parc infantil del Firal Petit, el del Morrot i la zona esportiva de la Faja. També s'espera poder desenvolupar pròximament un nou espai a la falda de Batet, a tocar del carrer Xaloc, i millorar la zona de joc del Parc de les Mores.