La prestació de l’ingrés mínim vital ha arribat a 17.995 gironins

Aquesta ajuda del Govern central va començar a implementar-se el juny de 2020

El diputat del PSC per Girona, Marc Lamuà, ha explicat que un total de 17.995 gironins han rebut ja la prestació reconeguda per l’ingrés mínim vital (IVM) que el Govern espanyol va implementar el juny de 2020. En total s’han aprovat a la demarcació 5.775 expedients, dels quals 1.036 corresponen a famílies monoparentals amb fills a càrrec.

En referència al total de beneficiaris, 9.451 són adults i 8.544 infants menors d’edat. Per sexe, 9.373 beneficiaris de la demarcació de Tarragona són dones i 8.620 són homes. Així mateix, en 3.552 casos es complementa amb la prestació d’ajuda a la infància. Es tracta del total de beneficiaris acumulat entre el juny de 2020 i el setembre d’enguany, darrer mes operatiu amb dades oficials.

El diputat socialista ha destacat que a la província de Girona prop de 18.000 persones es beneficiïn d’aquest ingrés mínim vital “dona una idea de la importància d’aquesta nova prestació social que ha impulsat el Govern espanyol, amb l’oposició frontal dels partits de dreta PP i Vox”.

Lamuà ha recordat “que l’ingrés mínim vital (IMV) té com a objectiu convertir-se en la darrera xarxa de protecció social per ajudar aquelles famílies que queden desemparades, i que a més, al setembre el govern va aprovar poder-la combinar amb rendes de treball i activitat econòmica per compte propi per augmentar la renda. És una mesura que neix sobretot amb la finalitat de protegir els infants de la pobresa severa de les famílies amb rendes més baixes, per tant, és una iniciativa de justícia social. La justícia social i la dinamització econòmiques són les principals línies d’actuació del govern Sánchez”.

El socialista ha contraposat aquesta línia d’actuació del govern Sánchez “en permanent defensa de les classes mitjanes treballadores”, amb les retallades socials que el PP va aplicar com a recepta per superar la crisi econòmica de 2008. En el conjunt de l’Estat la prestació de l’ingrés mínim vital arriba ja a 509.574 llars i a quasi a un milió i mig de persones. A Catalunya la xifra ascendeix a 60.503 llars i 171.403 persones.