El Panta de Boadella arriba al 95% de la seva capacitat

Els embassaments de les conques internes guanyen uns 160 hectòmetres cúbics en poc més d'un mes

Els embassaments de les conques internes catalanes han arribat al 73% de la seva capacitat. Segons les dades aportades per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), en els últims 40 dies - des de començaments de març fins ara- els embassaments han guanyat prop de 160 hectòmetres cúbics, una quantitat gairebé equivalent a l'embassament de Sau.

Tot i que ja ha passat un mes i mig des de l'últim episodi important de pluges, les constants aportacions d'aigua a les capçaleres dels rius i la gestió dels desembassaments ha permès augmentar substancialment el volum de reserves. El pantà de Boadella (Alt Emporda) és el que ha experimentat un increment més important passant del 44% fins al 95% de la seva capacitat. Des del Departament de Territori i Sostenibilitat asseguren que l'augment de les reserves respon a les constants pluges que han caigut a les capçaleres dels rius i la gestió dels desembassaments.

El pantà de Boadella, a l'Alt Empordà, és un dels que ha experimentat un increment més important. El dilluns 4 de març es trobava al 44% de la seva capacitat i actualment ja està al 95%. Pel que fa al sistema Ter-Llobregat, ha incrementat les reserves del 50 al 70 per cent.

Les pluges també han fet augmentar les reserves del pantà de Sau i Susqueda que a principis de març estava al 46% i un mes i mig després el seu volum ha augmentat 21 punts assolint els 268 hectòmetres cúbics i arribant al 67% de la seva capacitat.

Tot i que la conca del Llobregat ha estat la menys beneficiada per les pluges del març, l'embassament de Baells i el de la Llosa del Cavall també han incrementat 27 i 13 punts, respectivament, arribant al 77% i al 70% de la seva capacitat. Finalment, els embassaments de Foix, Siurana i Riudecanyes estan pràcticament plens.