Víctor Borràs s'emporta el 16è premi Quim Masó amb la producció 'Els ossos de l'irlandès'

El muntatge s'estrenarà al Temporada Alta del 2023 sota la direcció de Xavi Ricard

El festival Temporada Alta ha entregat el premi Quim Masó aquest dimecres a la nit en un acte a la sala la Planeta de Girona en un acte presentat per l'escriptor Josep Maria Fonalleras. Abans de l'entrega del guardó, l'acte ha comptat amb l'actuació d'Iria Cruz i Salvador Gallego. Enguany, el premi Quim Masó ha comptat amb 19 propostes. D'entre totes elles, s'ha escollit 'Els ossos de l'irlandès' com a muntatge guanyador.

A banda, 'L'Ada Colau (es) compra un pis a Passeig de Gràcia', de Sixto Paz Produccions i 'No estàs sola' de LaLula han quedat finalistes. El jurat de la 16a edició dels guardons ha estat format per diversos professionals del món de les arts escèniques: La periodista cultural Laura Serra, el director de la Planeta, Pere Puig, la directora del Teatre Municipal de Girona, Elena Carmona, el director artístic de Temporada Alta, Narcís Puig, i el director de produccions de Bitó, Josep Domènech. El fundador de la Llibreria 22, Guillem Terribas, ha estat el secretari del jurat.

Els membres han escollit 'Els ossos de l'irlandès' com a muntatge guanyador després de valorar l'interès artístic i la qualitat i viabilitat econòmica i tècnica del projecte. El premi Quim Masó implica que el muntatge guanyador s'estrenarà al Temporada Alta de l'any següent i un premi econòmic de 20.000 euros.

A la recerca de noves col·laboracions

A més, aquest any el guardó es troba en un moment de transició, després de tancar les col·laboracions històriques amb el Festival Grec i el Teatre Nacional de Catalunya. Per això els organitzadors asseguren que estan buscant noves col·laboracions que ajudin a millorar les oportunitats de representar la proposta guanyadora i també la dotació econòmica.

Al llarg dels últims 15 anys, el premi Quim Masó s'ha consolidat com una plataforma de suport i projecció per a companyies, productores, autors i directors. Des de la seva creació el 2006, ja s'han presentat més de 300 projectes.

En la última edició es va premiar 'Bonobo', escrit i dirigit per Josep Julien. Es tracta d'una 'road movie' teatral en què s'explica la fugida per bona part de l'estat espanyol de Fadi, que simula ser el jove de Ripoll que va perpetrar l'atemptat terrorista a Barcelona. Aquesta obra s'estrenarà aquest 11 de novembre al Canal de Salt (Gironès) i es va gestar a partir de l'experiència de Julien, que va viure els fets en directe.