El COAC i la Diputació de Girona clouen el Postgrau en Polítiques d'Habitatge

L'acte va comptar amb la participació de diversos acadèmics

La Diputaicó de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya van cloure ahir el Postgrau en Polítiques d’Habitatge, que organitzen les dues entitats, amb la jornada ‘L’habitatge en l’agenda local: polítiques d’habitatge’.

La sessió, que va servir per debatre i reflexionar sobre com des de les administracions es poden fomentar les polítiques d’habitatge i quines accions que es duen a terme en l’àmbit municipal amb la finalitat de que els ens locals posin en valor les polítiques locals d’habitatge, va comptar amb la participació de diversos experts acadèmics, els quals van posar de relleu les diferents accions locals i els resultats des dels diferents àmbits de les polítiques d’habitatge.

La investigadora postdoctoral i sotsdirectora de la Càtedra UNESCO d’Habitatge (Universitat Rovira i Virgili), Núria Lambea Llop, va ser la primera en intervenir centrant la seva conferència en la gestió de l’habitatge social en clau europea. Tot seguit, Sergio Nasarre Aznar, catedràtic de dret civil de la Universitat Rovira i Virgili, va parlar sobre les polítiques d’habitatge en l’àmbit local a través del que s’està duent a terme a la Catalunya Sud.

La sessió va seguir amb una taula rodona entre els dos ponents i els coordinadors del postgrau, els arquitectes Josep Casas Miralles i Jordi Bosch Meda, centrada en les polítiques d’habitatge en l’àmbit local.

Tot seguit, els alumnes que han finalitzat el Postgrau en Polítiques d’habitatge entre els anys 2019 i 2022 van rebre de la mà de la vocal de Formació de la Demarcació de Girona del COAC, Júlia Breiz, el diploma acreditatiu d’aquesta formació.

Postgrau en Polítiques d’habitatge

En el marc del conveni de col·laboració per formar treballadors de l'administració pública en temes relacionats amb l'habitatge, l’urbanisme i l'arquitectura, la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del COAC han organitzat el Postgrau en Polítiques d’habitatge, el qual va començar l’any 2019, on a través de 5 mòduls de 28 hores cadascun, s’han repassat totes les fases d’elaboració de les polítiques, des de la planificació fins a l’avaluació, així com els actors que hi intervenen i els mètodes de finançament.