L'Euroregió Pirineus Mediterrània premia el parlar català o occità a les xarxes socials

S'adreça a nois i noies d'entre 16 i 30 anys amb premis que van dels 400 als 1.200 euros

L’Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM), entitat de cooperació territorial entre el Govern de les Illes Balears, la Generalitat i la Regió d’Occitània, ha llançat un concurs adreçat als joves que fomentin l’ús del català o l'occità a les xarxes socials.

Els guardons tenen tres categories: individuals, col·lectiva o per a entitats i associacions i va dirigit a nois i noies d'entre 16 i 30 anys. S'hi podrà participar a través d'un formulari al web de l'Euroregió fins al 18 de novembre i els premis van dels 400 als 1.200 euros.

El projecte té com a objectiu fomentar la participació ciutadana i posar en valor les llengües premiant iniciatives que donin suport al català i l'occità. Per això, els participants podran escollir lliurement la temàtica, sempre que la iniciativa (en curs o finalitzada) tingui com a finalitat promoure actituds positives vers el coneixement i l'ús d'aquestes dues llengües.

L'acció s'emmarca en l’Any Europeu de la Joventut i d’altres iniciatives euroregionals adreçades al jovent, com ara la convocatòria per a l’Assembla Euroregional de la Joventut, o la jornada de recollida de residus 'Let’s Clean Up Europe', que es va fer a principis d'octubre de forma simultània als tres territoris que integren l'Euroregió.