El Banc dels Aliments de Girona busca 3.000 voluntaris per al Gran Recapte

La 14a edició del recapte recuperarà la recollida física d’aliments als establiments

El Banc dels Aliments de Girona fa una crida per incorporar 3.000 voluntaris per a la campanya del Gran Recapte d’enguany, que tindrà lloc del divendres 25 al diumenge 27 de novembre en els prop de 400 establiments de la demarcació de Girona.

La 14a edició del Gran Recapte, impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, tindrà un format mix: recuperarà la recollida física d’aliments després de dos anys de restriccions degudes a la pandèmia i mantindrà també les donacions a les caixes dels establiments, que es podran fer des del divendres 25 de novembre fins al dimarts 6 de desembre. També s’hi podrà col·laborar a través del web del Banc dels Aliments de Girona i del canal de pagament Bizum fins al diumenge 25 de desembre.

La presència de voluntaris en supermercats, mercats municipals i botigues del petit comerç d'alimentació és bàsica per aconseguir el màxim nombre de quilos d’aliments. Els interessats en participar com a voluntaris a l’edició del Gran Recapte d’enguany a la província de Girona poden inscriure’s al formulari que trobaran al web del Banc dels Aliments de Girona. L’únic requisit és ser major de 16 anys.

Des de l’inici de la pandèmia, els Bancs dels Aliments han hagut d’afrontar un augment de la demanda d’aliments i, durant els darrers anys, el nombre de persones receptores d’aliments ha incrementat dràsticament. El Banc dels Aliments de Girona proporciona aliments a més de 90 entitats socials de tota la demarcació, a través de les quals contribueix a les necessitats alimentàries de més de 44.000 persones.