Ryanair deixa en escac l'Aeroport de Girona aquest hivern

L'aerolínia irlandesa només operarà quatre vols i es preveuen uns mesos complicats

L'Aeroport de Girona podria entrar en una situació de letargia aquest hivern després que l'aerolínia irlandesa Ryanair ha anunciat que només operaran quatre vols els propers mesos, deixant a l'equipament d'Aena sense base de l'empresa de Michael O'Leary. L'any passat, per aquestes dates i en un moment en que la pandèmia encara afectava a moltes destinacions, hi havien set destinacions en total.

Els treballadors de la companyia van rebre un avís a principis d'aquest mes d'octubre on ja se'ls advertia d'aquesta situació i el sindicat USOC ha avançat que rebutgen l'oferta de l'aerolínia consistent en demanar una excedència voluntària o bé un trasllat a una altra base.

Amb tot, A finals d'aquest mes d'octubre es deixaran de fer, entre d'altres, els vols directes de Ryanair des de Girona a Santiago de Compostel·la, Roma, París o Brussel·les. La companyia vola avui, des de Girona, a deu països d'Europa, amb una oferta de 28 destins diferents, a més del que ha ofert tota aquesta temporada a Santiago.

Amb l'inici de la campanya d'hivern, Ryanair només oferirà quatre trajectes des de Girona enllaçant amb Londres, a la Gran Bretanya, Pisa, a Itàlia, Baden-Baden, a Alemanya, i Cracòvia, a Polònia, gairebé la meitat que a l'hivern anterior.

No se sap encara quants dels trajectes que se suprimeixen es recuperaran la pròxima primavera. L'únic vol estatal, a Santiago de Compostel·la, sí que es tornarà a fer a finals de març de l'any vinent, amb tres vols per setmana, segons apareix en el calendari de reserves de Ryanair.