El figuerenc Josep Maria Aguirre Font, nou director general de Patrimoni

El nomenament s'ha anunciat en els acords de Govern d'avui

La Generalitat de Catalunya ha anunciat avui un seguit de nous nomenaments fruit de la sortida de Junts en el sí del Govern. Entre ells s'hi troba el figuerenc Josep Maria Aguirre Font que ha estat escollit com a director general de Patrimoni, un àrea inclosa dins el Departament d'Economia i Hisenda.

Aguirre (Figueres, 1981), és doctor en Dret per la Universitat de Girona (UdG) i professor agregat de Dret Administratiu a la mateixa facultat. Fins ara, ha estat Delegat del Rector per a l’Administració Electrònica i la Transformació Digital a la UdG i coordinador del Màster en Gestió i Dret Local. Anteriorment, va ser coordinador del Grau en Turisme de la UdG (2019-2021) i secretari de la Facultat de Turisme de la UdG (2016-2019).

Ha compaginat la seva trajectòria acadèmica i científica amb el desenvolupament d’altres tasques professionals: assessor jurídic a la Diputació de Girona (2007-2011), membre de la Comissió Mixta de Transferències Estat- Generalitat (2009-2011), advocat administrativista (2012-2015) i membre de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona, des del 2014.

En l'àmbit de la investigació ha desenvolupat projectes vinculats a l'urbanisme, la cohesió social, el medi ambient i els seus efectes sobre el canvi climàtic. En aquest sentit, també ha participat en projectes europeus vinculats al turisme i al canvi climàtic, entre ells el Models of Integrated Tourism in the Mediterranean Plus o el Curricula development on Climate Change Policy and Law.