Palamós inicia el 20 d'octubre la mostra de Cuines del Món amb Cuba de protagonista

El dia 27 serà el torn de Mongòlia

El Servei de Ciutadania i Immigració de l'Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) obrirà dijous vinent, 20 d’octubre, la 13a edició de l'activitat Cuines del Món, que té lloc a Palamós amb l'objectiu de fomentar la interrelació entre les persones de diferents procedències, i amb residència al municipi, enllaçant aspectes culinaris i humans.

L’activitat, amb entrada gratuïta, tindrà lloc a partir de les 18 h, a l’Espai del Peix, i per aquesta ocasió té la cuina cubana com a protagonista. Posteriorment, el dijous 27 d’octubre es durà a terme la segona i darrera sessió del Cuines del Món d’aquest any, que comptarà amb una demostració de cuina originària de Mongòlia.

Aquests tallers compten amb la participació de palamosins i palamosines de les diverses procedències esmentades, que elaboren algunes receptes culinàries que són tradicionals en els seus països d'origen.

El projecte està plantejat com un taller de cuina, però amb la finalitat d’utilitzar els fogons com eina per a fomentar la interrelació entre les persones de diferents procedències, aprenent com és la vida quotidiana d’aquestes persones i com s’integren a la vida social catalana i, a la vegada, coneixent la seva cultura i gastronomia.

Les persones interessades a poder assistir de públic en aquests tallers, cal que facin prèviament la reserva de plaça al web.

Jornades Palamós Gastronòmic 2022

Cuines del Món s’inclou enguany dins les jornades Palamós Gastronòmic, que tenen lloc de l’1 al 31 d’octubre, organitzades per l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Palamós, i on s’ofereixen menús especials als restaurants locals, que es complementen amb activitats culturals i lúdiques al municipi.

En total són trenta establiments de restauració de Palamós els que participen en la campanya. Tots els plats dels seus menús estan creats especialment per a l’ocasió i tenen com a principal protagonista el peix de la llotja de Palamós.

En el programa d'activitats es destaca l'apartat d'experiències que permeten als seus participants gaudir de la gastronomia sumada a altres valors com el gaudi del paisatge o de la natura. És el cas del “Tast de vins amb maridatge de formatge al Celler Brugarol”, del 21 d’octubre; així com les visites guiades al castell de Sant Esteve de La Fosca, al Claustre del Mas del Vent o al poblat iber de Castell. També hi ha la possibilitat de fer la visita i tast al celler d'en Marc, a Mas Pagès, i al celler Brugarol de la Finca Bell-lloc, cada dia amb reserva prèvia.

El Museu de la Pesca i l’Espai del Peix també programaran activitats vinculades a les jornades “Palamós Gastronòmic” organitzant, cada divendres, visites guiades a la subhasta del peix; show cookings de cuina marinera (cada divendres) o el show cookings amb producte pesquer de la Confraria de Pescadors de Palamós amb degustació de plats (cada dissabte d’octubre), a l’Espai del Peix.

“Focs Creuats” i “Mestres i mestresses dels fogons”

Precisament aquesta setmana l’Espai del Peix també acollirà dues activitats complementàries incloses en el programa del Palamós Gastronòmic.

Avui a partir de les 18:30 h tindrà lloc la primera sessió de l’activitat juvenil “Focs Creuats”, un divertit concurs que organitza el Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós amb l’objectiu de donar a conèixer la cuina als més joves d’una manera amena i divertida. Una proposta que es repetirà els dies 25 d’octubre i 8 de novembre.

Demà dimecres serà el torn per a la proposta “Mestres i mestresses dels fogons”, que s’iniciarà a les 17 h, i que per a l’ocasió convida al cuiner Ricard Salvador que mostrarà com s’elabora el popular Cim i Tomba, de Tossa de Mar.