La Selva publica el Dossier de professionals d’arts escèniques i música del 2023

Està format per 78 companyies d’arts escèniques

El Consell Comarcal de la Selva ha publicat la sisena edició del Dossier de professionals d’arts escèniques i música de la Selva 2023. Es tracta d’una eina que ha permès donar visibilitat a més d’un centenar de companyies de diferents disciplines artístiques i grups de música de la comarca.

El Dossier és un instrument de suport als agents del sector cultural creatiu que té la finalitat de donar a conèixer el talent local i promoure la contractació de la cultura de proximitat, molt especialment entre els ajuntaments de la comarca.

Enguany el Dossier està format per 78 companyies d’arts escèniques (teatre, dansa, circ, etc.) i grups de música de diferents estils, tots ells vinculats a la comarca de la Selva i que tenen un espectacle o proposta escènica per exhibir.

Una vegada més, es manifesta que a la comarca de la Selva hi ha un ric teixit cultural, i que les arts en viu i els seus llenguatges son font constant d’innovació i un potent vector d’incidència en el desenvolupament sostenible del territori des del punt de vista del seu creixement econòmic, de la cohesió social i de la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

El dossier, que forma part de l’estratègia per promoure la cultura de proximitat, es pot consultar a la web SelvaCultura.cat i també se’n lliuraran exemplars als ajuntaments de la comarca i programadors culturals.

Aquelles persones que vulguin consultar el Dossier de professionals d’arts escèniques i música de la Selva ho poden al següent enllaç. Els darrers anys, el Consell Comarcal de la Selva ha desplegat la iniciativa SelvaCultura, una estratègia de desenvolupament de l’àmbit cultural i creatiu de la comarca que ha permès fer avançar en paral·lel l’acció cultural als municipis, el treball amb els agents del sector i la comunicació cap al públic final.

El president de l’ens selvatà, Salvador Balliu, i el conseller de Cultura, Pere Fernández, han valorat molt positivament aquesta iniciativa que s’emmarca dins el projecte SelvaCultura, que es va posar en marxa la primavera de l’any 2017. En aquest sentit, Balliu i Fernández han destacat la bona feina que s’està duent a terme des de l’ens comarcal en la promoció de l’escena cultura com a factor de dinamització social i econòmica de la comarca. De fet, des de la seva primera edició el Dossier ha anat adquirint una major importància dins l’àmbit cultural a la comarca de la Selva i, també, a la resta de les comarques gironines.

Les activitats culturals i creatives contribueixen positivament al desenvolupament sostenible de la comarca des del punt de vista del seu creixement econòmic, però també pel seu paper en la creació d’ocupació, en la cohesió social i en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

Per altra banda, Balliu i Fernández han explicat que s’estan portant a terme un conjunt d’iniciatives comarcals estratègiques que tenen com a nexe comú la valorització de diferents aspectes vinculats a la cultura i que volen estimular la creació de productes (activitats i serveis) per teixir una oferta turística diversificada i de qualitat