Els Mossos han dedicat 27.768 hores en lluitar contra els assalts violents

Concretament a les Comarques Gironines han fet més de 3.000 controls i 7.000 identificacions

El Pla Operatiu d'Habitatge dels Mossos d'Esquadra, iniciat el passat 22 de gener per lluitar contra l'onada d'assalts violents a domicilis, ja ha dut a terme a tot Catalunya 22.727 controls, 32.350 identificacions i 134.728 hores de patrulla en col·laboració amb les diferents policies locals. A les Comarques Gironines, on es va patir especialment aquest problema que va arribar a ser "greu", en paraules del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, s'han practicat des de llavors 3.340 controls, 7.833 identificacions i 27.768 hores de patrulla.

"Això ha donat els seus fruits" i des del 26 de febrer i fins al 7 d'abril no es va produir cap assalt violent en aquesta demarcació, ha subratllat Espadaler. El conseller Espadaler no ha volgut amagar que l'onada d'assalts violents que han patit durant els darrers mesos les Comarques Gironines ha arribat a ser un "problema greu". Però ha celebrat que el Pla Operatiu d'Habitatge, iniciat per abordar-lo, ha donat "els seus fruits".

Espadaler també ha volgut subratllar que en totes les juntes de seguretat local que s'han celebrat sobre aquesta qüestió sempre ha percebut "una bona voluntat per part dels alcaldes" per actuar coordinadament.

De fet les xifres del balanç que aquest dijous ha donat a conèixer al Parlament durant la comissió d'Interior també han inclòs les hores de patrulla que Mossos i policies locals han fet "conjuntament".

El conseller també ha destacat que a banda d'aquestes dades també cal tenir en compte la desarticulació d'una banda especialitzada en assalts "silenciosos" recentment que sumava un gran nombre de robatoris.