La Garrotxa i el Ripollès, on més es llegeix en català

Una de la comarca amb més lectors de llibres és el Gironès

El castellà continua sent l'opció preeminent a l'hora d'escollir un llibre a Catalunya. Així, el 66,6% dels catalans llegeixen llibres en castellà mentre que el català és l'opció per al 27,8% dels lectors. Malgrat això, a set comarques catalanes aquesta proporció s'inverteix i el català ocupa la primera posició. Es tracta del Solsonès (57% més), el Priorat (44% més), la Garrotxa (43% més), el Ripollès (36% més), la Ribera d'Ebre (22% més), les Garrigues (22% més) i el Pallars Sobirà (9% més). Així ho rebel·la l'estudi sobre consum de llibres a Catalunya 2012 que ha elaborat el Baròmetre de la Comunicació i la Cultura.

El mateix informe indica que les comarques amb més lectors de llibres són el Berguedà, el Gironès i el Bages, mentre que les comarques amb menys lectors són el Solsonès, l'Urgell i l'Alta Ribagorça.


Les comarques amb més lectors de llibres en català l'any passat van ser el Ripollès, la Garrotxa i el Pallars Sobirà, mentre que les que menys lectors de llibres en català tenien són la Val d'Aran, el Baix Penedès i el Garraf. Concretament, les que tenen més lectors en castellà van ser la Val d'Aran, el Valès Occidental i el Tarragonès.

Al Pallars Jussà, el Montsià i la Val d'Aran, més implantació digital

El Baròmetre de la Comunicació i la Cultura indica que el 5,4% dels catalans (340.000) són lectors de llibres digitals. Les comarques que en tenen més són al Pallars Jussà, el Montsià i la Val d'Aran, mentre que les comarques amb menys lectors de llibres digitals són la Segarra, la Cerdanya i la Noguera.