Cinc detinguts en els dispositius policials conjunts a Sant Feliu, Platja d'Aro, Calonge i Santa Cristina

Mossos, Policia Nacional i les policies locals han treballat conjuntament aquest estiu

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Sant Feliu de Guíxols, juntament amb el Cos Nacional de Policia i les policies locals de Sant Feliu de Guíxols, Castell- Platja d’Aro, Calonge i Sant Antoni i Santa Cristina d’Aro, van realitzar durant diversos caps de setmana dels mesos d’agost i setembre diferents dispositius seguretat conjunts amb la finalitat de prevenir els fets delictius que es produeixen durant els mesos d’estiu en aquestes poblacions de costa i garantir la vigilància dels espais públics.

Els dispositius es van emmarcar en un pla conjunt de seguretat que es va engegar per primer cop aquest estiu en aquests municipis costaners, amb l’objectiu de controlar i perseguir els delinqüents multireincidents i  prevenir, principalment, els delictes contra el patrimoni, salut pública i estrangeria.

També es va garantir el compliment de les ordenances municipals de civisme i la convivència, així com les inspeccions a diferents locals comercials i de restauració, es van identificar 315 persones i 20 vehicles. El pla ha prioritzat una metodologia de treball basada en petits grups operatius, integrats per agents dels diferents cossos policials, que vigilaven les zones de més afluència de visitants.

Durant els caps de setmana que es va executar el pla es van detenir cinc persones: una per delicte contra el patrimoni, tres per delictes contra la salut pública i una per incompliment de la llei d’estrangeria. A més, es van realitzar 46 actes administratives d’acord amb la LO 4/15 per consum i tinença de substàncies estupefaents.

Arran de la valoració del dispositiu i dels resultats obtinguts, els cossos de seguretat consideren que la coordinació policial ha estat "un èxit" des de la vessant preventiva, actuant en les zones amb més activitat delinqüencial.