L’Univers coreogràfic de Marta Izquierdo es podrà veure a Olot

Olot Cultura dedica un cap de setmana a presentar dos espectacles de dansa de la madrilenya

Marta Izquierdo practica la dansa amb una fam voraç i un interès per totes les formes. La seva pròpia companyia, [lodudo] producción, treballa amb projectes centrats en figures femenines situades entre la marginalitat i la cultura pop, ambigües i divergents en la seva pràctica artística. De la extensa amplitud del seu univers creatiu, a Olot (Garrotxa) se'n podran veure un dels seus darrers treballs i un treball comunitari amb intèrprets adolescents.

El primer espectacle de dansa serà Guérrillères (dijous 13 d’octubre, 20h, Teatre Principal d’Olot). Les guérrillères de Marta Izquierdo van des de les amazones gregues fins a la Dona Meravella, passant per les revolucionàries en lluita o les heroïnes salvatges. Combatent contra una causa desconeguda, tres guerreres es dediquen a les seves ocupacions. Guèrrillères fa un gran esclat de rialles feministes i desplega la visió d’una comunitat d’activistes tant plenes d’ardor com maldestres, però que fan venir ganes d’afegir-se a la seva lluita.

L’altra proposta de l’Univers creatiu és YOLO (You only live once). Es tracta d’un projecte de dansa contemporània amb intèrprets adolescents d’Occitània i de Catalunya que s’interroguen i experimenten sobre el seu moment vital, ple d’impulsos incontrolables, somnis i ambicions magnificats, a través de la dansa. L’espectacle tindrà lloc dissabte 15 d’octubre, 19 h, Teatre Principal d’Olot.

La dualitat entre la creació pròpia i el treball comunitari és molt idiosincràtica de la pràctica de la companyia, i a Olot en podrem veure dos exemples. L’Univers Marta Izquierdo és el segon univers creatiu de la programació de la tardor 2022 d’Olot Cultura. Els universos creatius són una forma de treball que es va començar l’any passat i que consisteixen en centrar-se en un artista o una companyia i descobrir les diferents vessants creatives.