L'Aeroport de Girona ja apareix, per partida doble, al major simulador d'aviació

Dues empreses han creat les interpretacions per al Microsoft Flight Simulator

MIcrosoft Flight Simulator és el major i més conegut simulador de vol amateur que existeix per a ordinadors (PC) i consoles Xbox que va aparèixer de la mà de SubLOGIC el 1979, convertint-se en imprescindible per a tots els amants de l'aviació. Ahir, dues empreses van posar a la venda la seva interpretació de l'Aeroport de Girona - Costa Brava que ja estan disponibles per a incorporar en el videojoc.

En les dues versions, de la mà de MK Studios i RDPresets, s'hi pot observar un gran detall i realisme pel que fa a l'exterior de les instal·lacions d'Aena com també a l'interior, la torre de control, els aparcaments per a vehicles, els restaurants i l'hotel a tocar l'aeroport. Tenen un preu de 12,49 euros i 15,51 euros (ambdós més IVA) respectivament i formen part dels paquets d'ampliació que el programa permet dissenyar a empreses externes.

Si bé és cert que sempre ha estat possible fer ús de les instal·lacions de l'Aeroport de Girona en aquest simulador, no existia encara una simulació tant detallada com aquestes que, curiosament, han sortit a la venda el mateix dia juntament amb una interpretació de l'aeroport d'Astúries i l'avió Fokker F100, una aeronau que utilitzen aerolínies com American Airways, British Airways o QantasLink.

Microsoft Flight Simulator és una de les franquícies més antigues de l'empresa de Bill Gates, més fins i tot que el sistema operatiu Windows, ja que Microsoft va començar la comercialització d'aquest simulador el 1982 mentre que va llançar el sistema operatiu tres anys més tard, el 1985. De les sèries de videojocs per a ordinador que encara estan avui en dia en ús, Microsoft Flight Simulator és la més antiga de la història.

La versió actual (i última de la sèrie) va sortir a la venda el 18 d'agost de 2020 i es titula oficialment Microsoft Flight Simulator, encara que se la coneix popularment com a Microsoft Flight Simulator 2020.

Des d'aleshores l'empresa no ha publicat cap més actualització al considerar-la la "versió definitiva" però aficionats a l'aviació i empreses que es dediquen als videojocs segueixen traient al mercat actualitzacions o "extension packs" (paquets d'ampliació) per dotar al joc original de més atractiu perquè els seus usuaris segueixin sumant hores de vol.