L'aeroport de Girona rep 193.035 passatgers al setembre, un 25% menys que abans la pandèmia

La terminal de Vilobí d'Onyar supera el milió de passatgers en l'acumulat de l'any

La temporada d'estiu continua deixant-se notar a les estadístiques de l'aeroport de Girona - Costa Brava, que mica en mica recupera passatgers. Aquesta temporada, que s'allarga fins a finals d'octubre, hi ha tres aerolínies que operen de manera regular des de Vilobí d'Onyar: la irlandesa Ryanair, la britànica Jet2 i Transavia.

Durant aquest setembre, l'aeroport de Girona ha rebut 193.035 passatgers. En comparació amb el mateix mes del 2019, el darrer any prepandèmia, suposen el 74,6% dels viatgers que va rebre aleshores la terminal.

La immensa majoria d'aquests passatgers, fins a 188.014, han agafat vols internacionals. I molts d'ells ho han fet amb seients de l'aerolínia de baix cost Ryanair (en concret, 145.919). Pel que fa a rutes, les que han tingut més passatgers han estat les de Brussel·les/Charleroi, Londres/Stansted, Manchester, Pisa i Karlsruhe-Baden Baden.

Pel que fa a operacions, l'aeroport ha tancat el mes de setembre amb 2.189 moviments d'aeronaus (cosa que suposa un increment del 44,2% en comparació amb el mateix mes del 2019). D'aquests, 1.395 han estat vols comercials; la resta, o bé són privats o bé xàrters. Pel que fa a mercaderies, aquest setembre des de Vilobí d'Onyar se n'han mogut 28,7 tones.

Se supera el milió

L'estadística d'Aena també permet veure quina ha estat l'evolució de l'aeroport de Girona durant l'acumulat de l'any. Entre gener i setembre, la terminal de Vilobí d'Onyar ja ha superat el milió de passatgers (en total, n'hi han passat 1.131.691). En comparació amb el mateix període del 2019, la xifra està encara un 31,4% per sota dels que es van registrar aleshores.

Pel que fa a destins, novament es repeteix la tònica del setembre. Perquè la gran majoria (1.108.679) han agafat vols internacionals. Les rutes que han atret més passatgers són Brussel·les/Charleroi, Londres/Stansted, Pisa, Karlsruhe-Baden Baden i Bristol.

Un 67,5% més d'operacions

Si bé els passatgers d'aquest 2022 encara estan per sota dels del 2019, allò que sí que s'ha recuperat són les operacions. Entre gener i setembre, l'aeroport Girona-Costa Brava ha operat 16.789 aterratges i enlairaments. Si això es compara amb l'any passat, són un 67,5% més. I si es tira enrere en el calendari, i es posen en relació amb els tres primers trimestres del 2019, són un 18% més.

Per últim, entre gener i setembre des de la terminal de Vilobí d'Onyar s'han mogut 99,8 tones de mercaderies.