Roses signa un conveni amb IN VIA per pagar el lloguer de famílies en situació de vulnerabilitat

L'acord aportarà un total de 41.870 euros

L’alcalde de Roses, Joan Plana Sagué, i la regidora d’Acció Social, Esther Bonaterra Moltó, s’han desplaçat aquest matí a la seu de l’associació IN VIA, situada a Barcelona, on s’han reunit amb l’equip directiu de l’entitat per signar un conveni de col·laboració, que proporcionarà suport econòmic a les famílies rosinques en situació de vulnerabilitat, a través del pagament dels lloguers dels habitatges on aquestes resideixen.

La regidora d’Acció Social, Esther Bonaterra, explica que "la signatura d’aquest conveni permet accedir a molts usuaris de Roses al programa de Suport a les famílies en situació de vulnerabilitat que gestiona IN VIA a través del finançament econòmic de la Generalitat de Catalunya. IN VIA ofereix un suport econòmic a les famílies que presenten dificultats a l’hora de fer front al pagament del lloguer del seu habitatge, així com un seguiment en coordinació amb els serveis socials de referència."

Els ajuts es destinen al pagament del lloguer i lloguers endarrerits, especialment a les famílies monomarentals i supervivents de violència masclista, i que es trobin desenvolupant un pla de treball amb els serveis socials d’atenció primària municipals. Al mateix temps, el conveni respon a l'exercici de la competència en matèria de prestació de serveis socials, promoció i reinserció social.

En una primera fase d’aplicació del programa realitzada a Roses durant l’any 2021, IN VIA va atendre un total de 31 famílies (83 persones), amb l’aportació d’un total de 41.870 euros en pagaments de lloguers. Amb l’acord del conveni signat avui, es referma aquesta col·laboració per un període inicial de dos anys més.

Segons el procediment establert per a l’atorgament dels ajuts, l’Ajuntament és l’encarregat, a través de les treballadores socials del departament d’Acció Social, de la realització del seguiment i informes socioeconòmics sobre les famílies, així com de la comprovació i recollida de documentació conforme es compleix amb els requisits. A continuació, aquesta informació és tramesa a IN VIA, que és l’encarregada de fer efectius els pagaments, que són realitzats entre el dia 1 i 5 de cada mes, directament als propietaris dels habitatges de lloguer, "sense que aquest servei representi, per tant, cap despesa econòmica per a l’Ajuntament".