Begur per la Independència debatrà un possible boicot als productes catalans

L'Assemblea Territorial del Municipi organitza un cicle de conferències per moure consciències a favor de l'Estat propi

L'Assemblea Territorial (AT) de Begur-Esclanyà per la Independència portarà a debat els efectes d'un possible boicot comercial a Catalunya. La xerrada, que anirà a càrrec del professor de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) Modest Guinjoan s'emmarca dins un cicle de conferències organitzat per aquesta assemblea del Baix Empordà amb l'objectiu de remoure consciències a favor de l'Estat propi.

Fins ara, ja s'han fet cinc conferències més, centrades en temes com el finançament de les autonomies, el camí per assolir una Catalunya lliure o les raons econòmiques que justifiquen la independència. L'AT de Begur compta amb uns 25 socis i una trentena de simpatitzants. L'AT de Begur-Esclanyà per la Independència va néixer el 23 d'agost de l'any passat. Entre les activitats que s'ha portat a terme fins ara -entre les quals hi ha hagut penjar l'estelada al castell del municipi- destaca el cicle de conferències, acompanyades d'un col·loqui posterior, amb l'objectiu de remoure consciències a favor de l'Estat propi.

Les xerrades es van engegar a finals de novembre i, fins ara, ja se n'han fet cinc. Inicialment es feien a la sala d'actes de l'Ajuntament, però a partir de la tercera l'espai va quedar petit i s'han traslladat al Casino Cultural. Fins ara, els temes que s'han posat damunt la taula han estat, entre d'altres, el finançament de les autonomies o les raons econòmiques per a la independència.

Entre els qui han passat pel cicle com a ponents hi ha el catedràtic d'Història de la UAB Josep Maria Solé i Sabaté. També s'ha aprofitat aquest cicle per presentar el llibre 'Delenda est Hispania', del vicepresident del Cercle Català de Negocis (CCN) Albert Pont.

La següent conferència d'aquest cicle serà el proper dissabte 4 de maig. Anirà a càrrec del professor de la UPF Modest Guinjoan i portarà per títol 'Efectes d'un boicot comercial a Catalunya'. Les dues darreres xerrades aniran a càrrec del diputat i president de la Comissió d'Afers Institucionals al Parlament, Sergi Sabrià, i del director del Programa Eugeni Xammar per internacionalitzar la realitat econòmica i social de Catalunya, Martí Escrach.

L'AT de Begur-Esclanyà per la Independència compta amb uns 25 socis i una trentena de simpatitzants.