Xiulada de la Policia Municipal davant l'Ajuntament de Girona: ''Ens teniu farts i fartes''

Els agents reclamen "condicions laborals dignes"

Pols de força de la Policia Municipal de Girona amb el conflicte que tenen obert amb l'Ajuntament. Una seixantena d'agents del cos s'han concentrat a les portes del consistori, aprofitant que avui a la tarda se celebra el ple municipal, per fer-hi una sorollosa protesta.

Al voltant d'una pancarta on s'hi llegia el lema 'Policia Municipal de Girona en lluita', els concentrats han fet sonar xiulets i han cridat consignes contra l'equip de govern. Reclamen que se'ls escolti i, sobretot, que se'ls donin solucions. "Estem tips que l'equip de govern hagi fet servir les hores extra fins a l'extrem per cobrir serveis, que la plantilla estigui infradotada i que no se'ls millorin les condicions; si a partir d'aquí no se'ns fa cas, que peti per on peti", critica el portaveu sindical del SIP-FEPOL, Toni Castejón.

La protesta de la policia compta amb el suport tant d'aquest sindicat com del CSIF, la UGT i el SPL-CME. Toni Castejón explica que, d'ençà que els agents van decidir no fer més hores extra, ja hi ha hagut esdeveniments que se n'han vist afectats.

Posa com a exemple el "caos circulatori" durant el partit de bàsquet entre el Girona i el Madrid, o el fet que s'hagin modificat recorreguts de la Cursa de la Dona i la propera del carrer Nou. De fet, els sindicats expliquen que l'itinerari de la d'aquest diumenge es va reorganitzar, fent passar els corredors per zones de vianants o per llocs on ja havien passat, "amb l'únic objectiu de salvar els mobles i cobrir els serveis amb menys policies".

Per fer sentir el seu malestar, una representació sindical ha entrat al saló de plens i, abans que comencés la sessió, un portaveu ha llegit un manifest. "N'estem farts i fartes, si voleu fer mil milions d'esdeveniments extres, pagueu el que val tot això; no només les hores extres, sinó també la disponibilitat que això suposa per als policies", recull l'escrit.

"Si voleu ser una capital referent, amb equips de primera, amb curses cada cap de setmana, amb gravacions de pel·lícules i sèries, amb concerts als terrats, amb concentracions i manifestacions d'àmbit polític i ideològic, i un llarg etcètera, haureu de pagar el servei de policia en conseqüència", hi afegeix el manifest.

"No ens escolten i ens menyspreen"

A l'escrit, els policies subratllen que ells s'esforçaran "al màxim" per donar "el millor servei". Tant en aquells casos en què els toqui treballar, com en aquells altres en què se'ls obligui a fer-ho. "Estarem al costat de la ciutadania, però no dels polítics que no ens escolten, que no ens volen i que, a més, ens menyspreen", critica el manifest.

I aquí, els policies carreguen especialment contra l'equip de govern, a qui acusen de privar-los dels seus drets a cop de decret. "El govern és qui obliga la policia, i només la policia, a venir a treballar més dels que ens paguen i quan tenim festa", subratlla l'escrit que han llegit els sindicats al ple municipal.

El portaveu del SIP-FEPOL critica, a més, que fins ara les negociacions no han avançat. De fet, assegura que ni tan sols es pot parlar que s'hagi arribat a negociar. "Si a partir d'avui no hi ha resposta, vindrà el que hagi de venir; el que no faran els agents és treballar de més perquè l'Ajuntament de Girona quedi bé", ha subratllat Toni Castejón. "La responsabilitat és tota de l'equip de govern", ha afegit.

A l'inici del ple municipal, i a instàncies del portaveu de Guanyem, Lluc Salellas, l'alcaldessa de Girona ha explicat que s'està treballant i avançant en les negociacions.