Més de 1.000 persones d’associacions de plogging de 17 països (Lituània, Espanya, Mèxic, Colòmbia, Xile, Argentina, Croàcia, Brasil, Guatemala, Armènia, Suècia, Rússia, Portugal, EEUU, Nigèria, Itàlia i Alemanya) varen participar al Plogging Day de dissabte amb sortides simultànies des de les seves ciutats i municipis. A Lloret de Mar (Selva) una trentena de persones varen participar a la convocatòria de la platja de Fenals.
A la platja de Fenals també es varen desplaçar la Unitat Marítima dels Mossos d’Esquadra i representants del Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra que varen reforçar amb una neteja del fons marí.
A més centenars d’alumnes de diferents escoles de Catalunya, en especial les escoles Vedruna de Catalunya, es van adherir a la mobilització i van demostrar que l’activitat de Plogging és una bona eina educativa i de conscienciació de la societat en general.
Cal destacar la presència de l’Erik Alhström, a qui es considera el fundador del Plogging a Suècia el 2016 que també va clausurar la 1a edició del Lloret Plogging Congress que es va realitzar a l’Hotel Guitart Central Park i que va comptar amb la intervenció de diferents ponents a les 4 taules de treball que abordaven la importància de l’esport amb consciencia mediambiental des de diferents perspectives:
- Les entitats: tendència mundial d’esportistes amb consciència mediambiental.
- L’educació: la veu dels joves davant dels reptes del canvi climàtic.
- L’empresa: la nova economia vinculada a la salut i el medi ambient.
- La política: què s’està fent des dels diferents nivells de l’administració.
Els ponents de les diferents taules van estar moderats per l’Albert Bosch, emprenedor, aventurer i escriptor qui ha rebut el reconeixement de l’organització com a “Plogger de l’any” i que reconeix la tasca realitzada per l’Albert Bosch en difondre els valors de l’esport amb consciència mediambiental i de manera especial per ser el promotor de la Ultra Clean Marathon.
El Lloret Plogging Congress i el Plogging Day són una iniciativa impulsada per l’entitat “La mar de dones” amb la col·laboració de la Fundació Climent Guitart, l’Ajuntament de Lloret de Mar i el Club Esportiu dels Mossos d’Esquadra.