Vilopriu inaugura la rehabilitació del castell

Els treballs han suposat una inversió de més de 800.000 euros

Vilopriu (Baix Empordà) ha inaugurat aquest dimecres la rehabilitació del castell del municipi, unes obres que han suposat una inversió de més de 80.000 euros. Els treballs, que han durat més de dos anys, han permès condicionar l'edifici perquè aculli l'Ajuntament. A més, també compta amb dues sales polivalents i una altra gòtica per a celebrar-hi actes i casaments. El castell de Vilopriu està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) per part de la Generalitat.

La rehabilitació no només ha permès condicionar els espais interiors sinó també el pati del castell, adossat a l'església de Sant Vicenç. Les obres de rehabilitació del castell de Vilopriu han canviat totalment el seu interior per poder-hi situar la seu de l'Ajuntament. A la planta baixa hi ha les oficines municipals, la sala de plens i una altra de polivalent. A la primera, l'alcaldia, l'arxiu i una gran sala gòtica (on s'hi celebren casaments i altres actes), I a la segona, una altra sala polivalent.

Els treballs van començar l'octubre del 2010 i es van acabar a finals de l'any passat. El castell està catalogat com a BCIN. Les obres de rehabilitació del castell de Vilopriu i del seu pati -adossat a l'església de Sant Vicenç- s'han fet amb una inversió a tres bandes. Dels més de 800.000 euros que han costat, un 60% els ha aportat la Generalitat, un 15% la Diputació de Girona i, el 18% restant, el mateix consistori.

Per part de la Generalitat, la rehabilitació s'ha finançat a través del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) del Departament de Governació i amb recursos del Departament de Cultura. El delegat del Govern, Eudald Casadesús, que ha assistit a la inauguració, ha ressaltat la importància dels municipis petits per mantenir la identitat del poble i posar en valor el seu patrimoni.

Per la seva banda, el vicepresident de la Diputació Xavier Soy ha subratllat el treball continuat de l'Ajuntament per tirar endavant un projecte d'aquestes característiques. L'alcalde de Vilopriu, Fermí Pi, ha agraït l'aportació que han fet les dues administracions a les obres de rehabilitació. Aquest dissabte que ve, l'Ajuntament farà una jornada de portes obertes perquè tots els veïns de Vilopriu puguin veure com ha quedat la rehabilitació.