Gemma Geis, més a prop de ser cap de llista de Junts a Girona

L'exconsellera ja ha presentat la seva renúncia al càrrec que es farà efectiva la setmana vinent

Tots els consellers de Junts ja han posat el seu càrrec a disposició del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Així ho han explicat fonts de presidència després que transcendís els consellers proposats per JxCat haguessin demanat la seva destitució excepte la d'Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina. Entre ells hi ha Gemma Geis, que ara tindria la possibilitat de presentar-se com a cap de llista per Girona en les properes eleccions municipals del 2023.

Des del Govern han explicat que el cessament dels sis es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) a principis de la setmana vinent, fent-se efectiu aleshores. Geis va reivindicar ahir en un vídeo publicat a les seves xarxes socials que el seu departament ha fet un "projecte de país" i ha destacat, entre d'altres, enfortir la llengua catalana i la llei de la Ciència. "Em sento orgullosa del sistema universitari i de recerca del país", va afegir en el seu missatge.

També va donar les gràcies al personal que treballa a la conselleria i s'hi va referir com una "autèntica estructura d'Estat" i "dream team". "Si alguna cosa he fet és estar al costat de la gent. Per una Catalunya del coneixement, per una Catalunya lliure", va concloure Geis.

Geis va recordar que es va presentar a les eleccions del 14-F amb la idea "d'estar al costat de la gent" i que va renunciar a l'acta de diputada per donar "força" al departament que ha liderat fins ara. I va fer extensius els agraïments als rectors, estudiants, centres de recerca i personal tècnic d'universitats, entre d'altres. Hi ha la possibilitat que reprengui la seva tasca a la Universitat de Girona (UdG) però també podria ser una bona solució pel partit a l'hora d'ocupar la vacant que Assumpció Puig va deixar el 28 de setembre assegurant sentir-se "maltractada" per la coordinadora local.