Riudarenes es converteix en el segon municipi d'Espanya amb la renda més elevada

Supera Matadepera, Sant Cugat del Vallès, Sant Just o Teià

En un any, el poble de Riudarenes (Selva) ha duplicat la renda mitjana dels seus habitants. Aquest municipi s'ha convertit en el primer de Catalunya i el segon d'Espanya amb més renda per càpita, segons l'Agència Tributària.

Hisenda ha publicat la llista estadística d'IRPF del 2020 per municipis de més de 1.000 habitants. A l'anterior, Riudarenes ocupava el lloc 124 i ara escala fins a la segona posició, només darrere de Pozuelo de Alarcón, a Madrid, que repeteix.

A Riudarenes hi ha una renda mitjana declarada de 67.302 euros. Segons les dades de l'Agència Tributària, amb prou feines se superen el miler de declarants al municipi i l'explicació d'aquesta renda tan alta caldria buscar-la en la situació extraordinària d'un o d'uns pocs contribuents. És el que va passar fa tres anys a Avinyonet del Penedès, el municipi amb més renda per càpita perquè un veí va declarar 24 milions d'ingressos extres i va disparar la mitjana.

En aquesta llista pots consultar la renda mitjana a la resta de municipis de Catalunya que tenen més de 1.000 habitants.