Sis detinguts per tenir una gran plantació de marihuana en un bosc de Susqueda

Van comissar 685 plantes i 38 quilos de cabdells secs

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria de Santa Coloma de Farners, conjuntament amb l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Girona, van detenir ahir sis homes, d’entre 27 i 40 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Agents de la Unitat d’Investigació d’aquesta comissaria van tenir coneixement que a la zona boscosa de la Riera de l’OM, que pertany al terme municipal de Susqueda (Selva), hi hauria un cultiu de marihuana de grans dimensions.

A primera hora d’ahir els mossos van dur a terme un dispositiu policial amb l’únic objectiu d’erradicar aquest cultiu. L’operatiu, que va comptar amb la participació d’agents de la Unitat d’Investigació i de Seguretat Ciutadana, així com de l’ARRO, va suposar haver de caminar més d’una hora a peu en fort pendent descendent sense cap camí ni pista forestal.

El cultiu de drogues estava format per dues feixes estassades d’arbreda i matolls enmig del bosc i separades per la Riera de l’Om. Aquesta massa forestal i el sotabosc ha estat col·locat com a perímetre dels cultius com a mur vegetal. En un primer campament s’han localitzat i detingut sis homes que vivien emboscats per cuidar i protegir l’extensa plantació.

En aquesta àrea hi havia diversos coberts per fer els treballs de l’explotació de la plantació. Són diverses estructures fetes amb pals de fusta i cobertes amb plàstics de color verd amb cabdells de marihuana assecant-se al seu interior.

S’han localitzat dos campaments més a les immediacions amb restes de cabdells. Un d’ells estava equipat amb bombones de butà, fogonets per cuinar, estris de cuina, menjar i les eines necessàries per l’adequat cultiu de la droga.

En total s’han intervingut 685 plantes de marihuana i 38 quilos de cabdells secs. Els detinguts, sense antecedents, passaran properament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners.