Deu agents de viatges neerlandesos especialitzats en submarinisme visiten la Costa Brava

L'acció promocional pretén atraure més turisme d'aquest tipus

Les aigües de la Costa Brava han rebut la visita d’un grup de deu prescriptors i programadors de viatges per a submarinistes dels Països Baixos, i d’un creador de continguts del blog de viatges flamenc Somsookheimwee, que participen en un viatge per conèixer l’oferta d’activitats subaquàtiques de la costa gironina i els atractius i serveis turístics de la destinació.

L’acció promocional és impulsada per PADI (Associació Professional d’Instructors de Submarinisme) i l’Associació de Centres Turístics Costa Brava Sub. La primera és l’organització mundial més gran del món, opera en 186 països i compta amb 128.000 professionals associats. La segona és l’associació de professionals del busseig recreatiu més gran de Catalunya, agrupa també quaranta centres d’immersió de la costa gironina  i fa més de 150.000 immersions anuals. Aquesta acció promocional i comercial rep el suport de l’Agència Catalana de Turisme i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona.

Així, del 3 al 7 d’octubre, els professionals associats a PADI participen en un intens programa de visites i activitats que inclou sis immersions en zones de gran valor paisatgístic i natural de la Costa Brava (com són les illes Medes, el cap de Creus, l’entorn del vaixell enfonsat El Boreas i Ullastres) i, alhora, diverses activitats culturals (visites al Teatre-Museu Dalí de Figueres, Peralada i Girona)  amb què els participants complementen la descoberta de la destinació.

En la jornada d’ahir va tenir lloc un workshop a l’Estartit entre els professionals del submarinisme neerlandesos i les empreses membres de l’Associació de Centres Turístics Costa Brava Sub. Quaranta centres de submarinisme i immersió de la costa gironina van participar en les trobades.

Els neerlandesos han rebut la nova publicació sobre activitats subaquàtiques Eco-sub Costa Brava: ruta d’immersions ecoguiades, editada per l'Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava, que els ha permès conèixer amb més detall les característiques i la biodiversitat del fons marí de la costa gironina.

Impacte econòmic

L’activitat dels centres de busseig de la Costa Brava es concentra en vuit mesos: s’inicia a mitjans de març i finalitza a l’octubre. El 2022 s’ha recuperat la temporada sencera, després de dos anys d’activitat reduïda amb motiu de la pandèmia. Les temporades 2020 i 2021 varen ser molt curtes per les restriccions, però com a dada positiva es va produir un increment del client local i de les titulacions d’iniciació a l’activitat.

La major part dels centres de l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava, una quarantena, continuaran oberts fins a finals d’octubre, concloent una temporada 2022 que igualarà els registres d’immersions (aproximadament 160.000) de la temporada 2019. És remarcable la recuperació del client francès i també del client holandès, actualment el tercer en importància a la destinació, després del català i el francès. A més, els clients locals i els nous practicants s’han mantingut en un bon nivell.

Les empreses i els centres d’activitats subaquàtiques de la Costa Brava tenen una facturació directa estimada d’uns 4 milions d’euros. Aquest sector específic contribueix al creixement econòmic turístic de la demarcació de Girona i també se situa com un element que permet la desestacionalització de l’hostaleria, la restauració i el comerç.