Torna la Festa de la Cervesa de Platja d'Aro en el seu format habitual que s'allargarà deu dies

Se celebrarà del 7 al 16 d'octubre

La trentena-quatrena Festa de la Cervesa de Platja d’Aro (Baix Empordà), recupera el seu format habitual després de l’anul·lació de 2020 arran de la pandèmia i de les múltiples adaptacions en el format de l’edició de l’any passat arran de la covid-19, encara present. Enguany s’ofereixen deu dies ininterromputs de celebració, del 7 al 16 d’octubre a la Plaça del Mil·lenari, a l’inici de la gran avinguda per a vianants davant el Palau d’Esports i Congressos. L’accés, on hi ha instal·lats els estands, les taules i les cadires i l’escenari de les actuacions musicals és gratuït i s’hi poden tastar una múltiples varietats nacionals i internacionals.

Per commemorar més tres dècades de celebració es pot adquirir la característica gerra de ceràmica (6 euros), que incorpora la imatge promocional d’enguany, elaborada per l’il·lustrador Adrià Marquès. Es manté l’aposta per la sostenibilitat i els gots de 33 cl. són reutilitzables, enlloc dels de plàstic d’un sol ús: amb la primera consumició cal adquirir-los directament als estands per 1 euro i després conservar-los, ja que no és retornable (però hi ha dos punts d’aigua on es poden netejar).

Organitza la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Plata d’Aro i S’Agaró amb la col·laboració de Paulaner. Durant deu dies, els 30.000 visitants previstos, poden gaudir de la cervesa, la música i l’animació que caracteritzen aquesta celebració d’origen alemany que ha esdevingut des de l’any 1987 la gran festa de tardor de Platja d’Aro.

L’Oktoberfest obre tots els dies a les 12.30 h del migdia, i tanca l’activitat a la una de la matinada, excepte quan l’endemà és un feiner, que ho fa a les 23 h. La inauguració és al capvespre de divendres 7 d’octubre (21h) amb la tradicional Punxada del Primer Barril. A nivell musical actuen a l’escenari principal formacions d’estil divers: The Country Revival Farmers, Stop 80, Disco Mòbil Platja d’Aro, La Girasol, Tony Cayena, La Banda del Drac, i La Band Gogh.

També ho faran les característiques xarangues i grups d’animació El Caliu, Los Labradores, Bufant Fort Street Band, Harpo’s Band, Damm-er, Xarangari, Band de Marxa, McKensy’s Clan Ban, La Maquinista Dixie Band i BKT Brass Band. També hi haurà dues sessions d’animació familiar: diumenge 9 d’octubre (18.30 h) amb la Xalarina, en Xalarí i Soy La Fiesta; i diumenge 16 d’octubre (18.30 h) amb The Flamingos.

Alhora els estands ofereixen també una àmplia i variada gamma de productes gastronòmics, des de barquetes fins a entrepans, tot passant per altres especialitats pròpies de cada establiment. A nivell local hi participen els establiments Bobar Beach NGCK, Don Quijote, El Foc, El Golfo Food & Drinks, Gib’s, Las Delicias i Zsa Zsa Discotheque; que tindran preus unificats per als productes més habituals. Es manté l’estructura de les darreres edicions: els estands envolten el perímetre de la Plaça del Mil·lenari i en l’espai central hi ha instal·lades taules i cadires per als visitants.