Denuncien una acadèmia de Girona per una suposada estafa

Una veïna de Sant Hilari va pagar 2.800 euros de matrícula i ara l'empresa ha desaparegut

Acusen una acadèmia de Girona d'estafa a diverses persones després de tancar sense avisar i quan ja comptava amb els diners per avançat de les persones matriculades. Una veïna de Sant Hilari Sacalm, Montse Molas, és qui ha presentat la denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Santa Coloma de Farners després que inscrivís a la seva filla per estudiar a Idea Institut d'Estudis Aplicats, que forma en veterinària el seus alumnes.

L'acadèmia té seus repartides per tot l'Estat i un d'ells es trobava a Girona. Molas va descobrir Idea a través d'una cerca a Google i posteriorment els va visitar amb la seva filla al Saló de l'Ensenyament per posteriorment matricular-se i pagar per avançat una quantitat de 2.800 euros segons ha publicat el El Punt Avui.

Arribats el mes de setembre es va voler posar en contacte amb l'acadèmia per a conèixer els horaris però ningú els agafava el telèfon i, en arribar a les seves instal·lacions  al carrer Josep Maria Gironella, les van trobar tancades i amb tots els cartells de la façana retirats.

El seu lletrat, Jaume Dalmau, assegura que han decidit portar el tema als tribunals perquè hi veu indicis d'estafa davant el fet de fer-los pagar per avançat a diferència de cursos anteriors i resten a l'espera de la decisió del jutge. En cas de ser denegada la via penal caldrà que segueixin la denúncia per la via civil i presentar-se al concurs de creditors que ha fet l'empresa.

Molas desconeix el nombre d'afectats però es troba en dos grups de WhatsApp de persones en la mateixa situació i aquests sumen prop d'un centenar de damnificats.