Detinguts dos porters de locals d'oci nocturn a Girona i Banyoles per falsificar els distintius

També es va denunciar un altre controlador d'accés en un bar musical d'Empuriabrava

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Policia Administrativa de Girona (URPA) van detenir els dies 1 i 2 d’octubre a Girona i Banyoles respectivament, dos homes de 30 i 34 anys com a presumptes autors d’un delicte de falsificació de document públic.

La nit de l’1 i 2 d’octubre, i en el marc de les tasques que corresponen a la policia administrativa, agents d’aquesta unitat van realitzar diverses inspeccions a la Regió Policial de Girona del personal que controla l’accés als locals d’oci nocturn i que ve determinat per llei segons l’aforament de cada local.

La primera nit van dur a terme una inspecció en un local de Girona, concretament un establiment amb llicència de cafè concert, on van detectar que un dels treballadors que controlava l’accés al local, no disposava de l’acreditació oficial per fer-ho. Concretament havia falsificat el distintiu que emet la direcció general competent en matèria d’espectacles públics i activitats recreatives. Arran del fet, va quedar detingut.

L’endemà 2 d’octubre van dur a terme una altra inspecció en un establiment que també disposa de llicència de discoteca a la població de Banyoles. Els mossos van detenir l’únic controlador de l’accés al local ja que es va acreditar amb un carnet d’habilitació fals. Després de fer les comprovacions pertinents, aquest controlador disposava d’un número emes per la Generalitat de Catalunya a nom d’una altra persona. Tanmateix no estava habilitat com a controlador d’accés i no ho havia estat mai.

Els dos detinguts, que tenien antecedents, hauran de comparèixer davant l’autoritat judicial quan siguin requerits. Es dona la circumstància que el dia 3 de setembre, la mateixa unitat policial va denunciar penalment un controlador, de 29 anys, a Castelló d’Empúries.

El fet va passar en una inspecció en un bar musical d’Empuriabrava on un dels controladors va mostrar un document i un distintiu presumptament falsificat. Els agents van intervenir la documentació a efectes d’esclarir-ho i finalment va acabar denunciat penalment per un delicte de falsificació de document públic.