Alsina: ''Abandonar el Govern a vuit mesos de les municipals és un salt al buit''

Assegura que sortir de l'executiu seria "obrir les portes perquè partits del 155 entrin a les nostres institucions"

La consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, ha fet campanya aquest dimarts amb alcaldes i càrrecs electes de les comarques gironines per defensar que JxCat continuï al Govern. Alsina ha defensat que abandonar el Govern a vuit mesos de les eleccions municipals seria "un salt al buit" que deixaria "desprotegits" els alcaldables del partit: "Ens hi juguem molt, com ser la força política que té més alcaldies al nostre país".

La consellera ha subratllat que sortir de l'executiu significaria, per una banda, "deixar les mans lliures al president Aragonès perquè no tiri endavant una agenda a favor de la independència" i, per l'altra, "obrir les portes a què els partits del 155 entrin a les nostres institucions".

((En aquesta notícia s'elimina que el president de la Diputació de Girona ha participat a la trobada, tal com havien informat erròniament fonts del Departament d'Acció Exterior. Miquel Noguer ha anat a saludar institucionalment la consellera un cop acabat l'acte))

Alsina ha aprofitat que tenia un compromís aquest vespre a Girona per trobar-se amb alcaldes, alcaldables, càrrecs electes i dirigents de JxCat a les comarques gironines per defensar que el partit ha de continuar formant part del Govern de coalició amb ERC. La consellera d'Acció Exterior ha afirmat que ha detectat "preocupació" entre els candidats a les properes eleccions municipals perquè no saben si podran comptar amb el suport i recolzament de membres del Govern de JxCat.

Victòria Alsina ha remarcat que el parts s'hi juga "molt" a la cita electoral perquè les municipals són "completament transcendentals" per refermar Junts com la força política amb més alcaldes: "Fer front a aquest repte no és el mateix estant al Govern que sent la segona força de l'oposició. Abandonar el Govern a vuit mesos de les municipals és un salt al buit que deixa desprotegits els nostres alcaldes i alcaldesses".

La consellera ha recordat que l'objectiu fundacional de JxCat és fer la independència i en aquest sentit sosté, també, que podran vetllar perquè sigui així des de dins de l'executiu. "És l'única manera de fer-ho possible, és la trinxera que permet treballar de manera conjunta". Per a Alsina, trencar el pacte suposaria "posar el comptador a zero i tornar al 2012".

I llança dues advertències en relació a aquesta situació: la primera, que deixaria "les mans lliures" al president Pere Aragonès per "no tirar endavant una agenda en favor de la independència". I la segona, que obriria les portes de les institucions catalanes als partits del 155: "El PSC pot mantenir durant uns mesos el Govern d'ERC en minoria però això no durarà massa, durarà fins que a Pedro Sánchez li interessi".

A més, remarca que seria com llançar la tovallola i "deixar perdre tot el patiment i el sacrifici acumulat per tantes i tantes persones que aquests darrers anys han hagut d'anar a l'exili o han estat presos polítics o han patit algun tipus de repressió".

A la trobada amb Alsina hi havia els alcaldes i alcaldesses de Llambilles, Vidreres, Sils, Llançà, Amer, Riudellots de la Selva, Cornellà del Terri, Palol de Revardit i càrrecs del partit.