Girona programa més de 200 activitats per les Fires de Sant Narcís

Skatalà, Els Catarres, Doctor Prats i Miki Nuñez actuaran a la Copa

Més de 200 activitats formaran part de la programació de les Fires de Sant Narcís d'aquest 2022, que tindran lloc del 28 d'octubre al 6 de novembre. La festa major de Girona apostarà un any més per la cultura popular, per una programació musical amb noms destacats de l'escena nacional i amb talent local i per les propostes als diferents barris de la ciutat.

El vicealcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Quim Ayats; la regidora de Ciutadania, Participació i Dinamització del Territori del consistori, M. Àngels Cedacers Hervàs, i el programador de les Fires, Natxo Morera de la Vall, han presentat aquest matí els elements més destacats de la celebració d'aquest any.

"És una programació que enguany no s’ha fet esperar. Contents que recuperem el 100 % de les activitats de les Fires de Sant Narcís en situació de prepandèmia", ha assegurat el vicealcalde, qui ha agraït "la dedicació i la suma d'esforços que han fet les entitats de la ciutat, col·laboradors i col·laboradores, i totes aquelles persones que fan possible la nostra gran festa major, i tenir unes 200 propostes arreu de la ciutat, algunes consolidades, d'altres de noves".

Per la seva banda, la regidora ha destacat que “les Fires de Sant Narcís són un moment de retrobament per a famílies i amistats”. “Un any més hi haurà, el dimecres dia 2 de novembre, les atraccions en silenci i amb poca il·luminació perquè tothom pugui gaudir de les Fires. També el dijous dia 3 de novembre, a la tarda, les atraccions tindran un preu econòmic. Aquests dies tindrem una ciutat plena d'alegria i compartida amb diferents barris de la ciutat. Vull agrair a les associacions de veïns i veïnes i a les entitats la seva col·laboració en els actes”, ha exposat Cedacers.

Un any més, les propostes tradicionals de la cercavila de gegants i els balls de la imatgeria festiva donaran el tret d'inici a les Fires el divendres 28 d'octubre, juntament amb el pregó, i el castell de focs les tancarà el dia 6 de novembre al vespre.

La programació musical es dividirà principalment entre La Copa, que acollirà com a caps de cartell Skatalà, Els Catarres, Doctor Prats i Miki Nuñez, i el parc del Migdia, que es consolida com a escenari de Fires i comptarà amb actuacions com La Ludwig Band, Ken Ishi, Xarim Aresté, Maria Jaume o Germà Negre, que hi oferirà un espectacle inèdit amb la participació de la imatgeria festiva de la ciutat i els Diables de l'Onyar. Les Fires també comptaran amb els concerts de les orquestres Selvatana, Maravella, La Principal de la Bisbal i Montgrins al parc del Migdia. Cal destacar que la programació musical s’ha treballat en xarxa amb La Marfà i l’Auditori de Girona.

Enguany, després de les restriccions per la covid-19, es recuperen tots els actes de cultura popular com la pujada del pilar de 4 a les escales de la catedral i els correfocs, mentre que la resta de propostes es duran a terme sense cap restricció: la passejada de capgrossos, la diada castellera, la Festa Major dels 4 Rius o la trobada de gegants. S’afegeixen nous actes com el primer combat de glosa de les Fires –organitzat amb la col·laboració d'El Foment-, l'Anxovada amb Les Anxovetes i Arjau i l'espectacle del 25è aniversari de l'Escola Municipal de Música.

Seguint amb la descentralització de la festa major de la ciutat, enguany s'incorporen a les Fires espais com el passeig de Francina Boris i Codina, on es farà una ballada de sardanes el dia 30 d'octubre en homenatge a la locutora de ràdio gironina, Francina Boris i Codina (1915-2013), i la plaça de Celestina Vigneaux, on hi hauran les atraccions sostenibles el dia 31 d'octubre al matí. Aquesta activitat infantil també s'ha programat el dia 1 de novembre a la plaça de Pere Calders

Pel que fa a les activitats familiars, cal destacar les actuacions musicals de La Copeta, amb Rock per Xics, Reggae per Xics i Lali BeGood. Enguany les Fires en silenci seran el dia 2 de novembre, de 10 a 13 h i de 17 a 20 h, i la jornada econòmica de Fires serà el dia 3 de novembre a partir de les 17 h.