Cassà de la Selva clou la segona setmana d'activitats per la festivitat de Santa Tecla

La meteorologia va obligar a traslladar la programació a dissabte passat

Cassà de la Selva (Gironès) va celebrar dissabte una desena d'activitats relacionades amb la festivitat de Santa Tecla que s'havien posposat l'anterior cap de setmana per la pluja. El Sopar de Tapes va inaugurar la festa, el 23 de setembre i malgrat el canvi d'ubicació per la previsió de pluja al pavelló polivalent, aquest es va omplir. Els assistents van poder degustar les propostes de 14 restaurants i establiments de Cassà que hi van participar.

Tot seguit els Amics de la Sardana van organitzar el cremat acompanyats per la cobla Principal de Cassà. El mateix divendres també es va fer entrega dels premis Cassà Destapa l'Esport als millors esportistes del municipi en una gala que va tenir lloc a la Sala Centre Recreatiu. Enguany, la Principal de Cassà va celebrar el seu 125è aniversari en un acte a la Sala Centre Recreatiu, amb un concert on es va fer un homenatge a la seva trajectòria, seguit de sardanes i un berenar al pati de Can Trinxeria.

El dissabte 24 també es va fer la presentació del catàleg en línia de la col·lecció de Pergamins de can Frigola. Es tracta de més de dos-cents pergamins que es conservaven al palau Salvà (conegut com a can Frigola) i que l'any 2018 varen ingressar a l'Arxiu Municipal de Cassà de la Selva (AMCS).

La climatologia va respectar els actes del dissabte a la tarda on els guies "Uficials" van fer el recorregut pel nucli antic de Cassà que recrea el Cassà medieval. Al vespre els Trabucaires van precedir la cercavila nocturna del drac Cassiano, que va ser una passejada multitudinària.

Aquest passat dissabte, la plaça de la Coma va retrobar-se amb les parades de la Botiga al Carrer, que feia dos anys que no s'havia pogut celebrar degut a la pandèmia. Dissabte, també es va recuperar el Petit Botiguer, en aquest cas, un centenar de parades van ocupar la plaça Mossèn Jacint Verdaguer amb jocs i joguines.

A la tarda, després de les actuacions i tallers de titelles, el GREC va presentar el nou Descobrim, dedicat a la diversitat de fauna a Cassà, coordinat per la Xon Vilahur amb diferents col·laboradors i col·laboradores.

Les celebracions van concloure amb el Suro Street Fashion, una proposta de la Unió de Botiguers que va transformar la plaça de la Coma en una passarel·la amb un passi especial dedicat al suro.