La Fira Orígens d'Olot oferirà un 50% de productes ecològics

Un 85% de l’espai del certamen ja està ocupat

La Fira Orígens d'Olot (Garrotxa) celebra la seva 10a edició amb una gran acollida per part dels productors que hi exposaran i amb les seves novetats més destacables. L’esdeveniment va ser pioner en l’aposta per als productes ecològics, que aquest any superaran el 50% de l’oferta.

Són molts els petits productors que veuen en Orígens una excel·lent plataforma comercial i una manera d’acostar-se als seus clients potencials, tant gourmets com professionals. Entre els nous productes cal fer esment de l’ampli ventall d’embotits i de cerveses artesanes, així com la presència de fruita i torrons ecològics, d’aliments saludables com la kombutxa i els fermentats, així com d’elaborats de IV i V gamma a punt de fer servir a la cuina, alguns d’ells de la Garrotxa.

Pel que fa a la procedència dels productors també cal destacar que en aquests moments (a poc més de dos mesos de la celebració fira), les comarques de Barcelona i Girona representen un 31% i un 44% respectivament, un 10% els productors de les comarques de Tarragona i un 13% els de Lleida, la qual cosa significa que Orígens s’ha consolidat com la fira de productes artesans i de qualitat de referència a Catalunya. Com sempre, els petits productors estaran a l’altra banda del taulell per donar a conèixer, tastar i vendre els seus productes.

També com a gran novetat d’enguany se celebrarà el 1r Concurs Nacional de Botifarra Catalana que s’organitza juntament amb la Confraria del Gras i el Magre i de la Fundació Oficis de la Carn. Dissabte 19 de novembre, Olot esdevindrà la capital xarcutera del país amb l’arribada d’una nombrosa representació de confrares cansaladers amb motiu de la celebració del concurs. Durant el matí tindran lloc les deliberacions del jurat i el diumenge dia 20 es farà l’entrega de premis i un tast de Botifarres Catalanes. El Concurs compta amb la col·laboració de la Gastroteca.cat i amb el suport de Carnissers- Xarcuters de Catalunya.