Expulsat l'edil de Cs del ple de Figueres per dur una tassa polèmica

L'alcaldessa li va demanar retirar-la per incomplir el reglament i aquest s'hi va negar

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va expulsar el portaveu de Cs, Héctor Amelló, del ple d'aquest dilluns per dur una tassa amb el lema 'La República no existeix, idiota!', en castellà. La situació es va produir minuts abans que s'aixequés la sessió i després que la regidora de Junts per Figueres, Núria Galimany, advertís Lladó que al ple hi havia un "element dissonant" on es proferien insults. Lladó va admetre que no se n'havia adonat abans i va demanar a Amelló que retirés la tassa argumentant que si es demana respecte "ha de ser per tothom".

"Si venim a representar tota la ciutadania crec que no són els elements que hi ha d'haver sobre la taula. Si vol portar-la, porti-la però no que pugui ofendre els regidors i la ciutadania per una posició concreta", va recriminar al regidor tot recordant-li que el reglament estableix que sobre les taules no hi pot haver "publicitat".

L'edil s'hi va negar i Lladó li va demanar que abandonés la sala. Minuts després es va aixecar la sessió perquè no hi havia més precs ni preguntes. Amelló ha denunciat la situació a través de les xarxes socials.

En una publicació a Facebook, mostra la tassa i explica que el van expulsar de ple per negar-se a retirar-la. "L'alcaldessa que penja pancartes partidistes a l'Ajuntament, dona l'esquena als ciutadans constitucionalistes i insulta la democràcia espanyola, creia que retiraria la tassa?", es pregunta. El regidor també l'acusa de falta de "talant democràtic" i afirma que Ciutadans és "l'única alternativa al projecte fracassat d'ERC i el PSC".