L’Escala congela les ordenances per onzè any consecutiu

Es manté la subvenció del 50% de l'IBI durant cinc anys per qui instal·li plaques solars

L’Ajuntament de l’Escala (Alt Empordà) ha aprovat per unanimitat la congelació, un any més, de les ordenances municipals. Aquest serà l’onzè any consecutiu en que la pràctica totalitat dels impostos i taxes es mantenen congelats.

“Amb l’augment del cost de la vida que estem patint les famílies i les empreses, amb un IPC que ronda el 10% aquest any, l’Ajuntament decideix un any més assumir aquest cost i no repercutir-lo als ciutadans a través dels tributs municipals”, remarca la regidora d’Hisenda, Marta Rodeja, la qual recorda que des del 2013 s’ha anat aplicant el mateix criteri i que el 2017 fins i tot es va reduir un 3% l’IBI.

Les ordenances només recullen alguns canvis tècnics, com per exemple el fet que a partir d’aquest any les bonificacions que s’apliquen a les persones i famílies més vulnerables per a diferents impostos i taxes no es regularan a través d’una ordenança, sinó que es regularan a través del pla general anual de subvencions, amb les respectives bases que s’aniran aprovant en els propers mesos.

Es manté també la subvenció del 50% de l’IBI durant cinc anys als habitatges que col·loquin plaques solars, prèvia la preceptiva autorització i regularització de la instal·lació.

Les subvencions que otorga l’Ajuntament del’Escala a famílies i empreses suposen deixar d’ingressar més de 200.000 euros a l’any. “Som conscients que estem en un moment econòmic complicat per a les famílies i per això entenem que aquesta pressió hem de mirar d’assumir-la l’administració i no traslladar-la als ciutadans”, argumenta l’alcalde de l’Escala, Josep Bofill.