Troben el cos sense vida d'un boletaire que s'havia perdut a la Cerdanya

L'home es va desorientar al Grau de l'Ós a Riu de Cerdanya

Els Bombers de la Generalitat han trobat sense vida l’home de 65 anys que s’havia extraviat avui a Riu de Cerdanya, a la zona del Grau de l’Ós. Havia sortit a buscar bolets amb tres persones més a les vuit del matí i, per motius que es desconeixen, s'ha separat del grup després de les 10h i no ha retornat al punt de trobada.

Els Bombers han rebut l’avís a les 13:16h i immediatament s'ha desplaçat a l’indret deu dotacions, entre les que s’hi comptaven dues del Grup Caní de Recerca (GRCR), un helicòpter amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i una infermera del Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), juntament amb bombers dels parcs de voluntaris de Bellver de Cerdanya, Alp i Sallent i dels parcs de Torelló, Solsona i Berga.

El grup ha explicat que estaven familiaritzats amb l’indret i que es movien per zones concretes; ha estat en aquests sectors que els efectius han iniciat una recerca intensiva mentre s’abalisava el cotxe amb què el grup s’havia desplaçat per protegir-ne possibles olors que poguessin guiar els gossos.

Al voltant de les tres de la tarda, un bomber voluntari del parc de Bellver ha trobat un home estès sota uns arbres en un indret a uns tres quilòmetres del lloc on el grup havia aparcat el cotxe i s’havien de retrobar. La infermera del GEM, en coordinació amb el Sistema d’Emergències Sanitàries (SEM), no ha pogut fer res per la seva vida.

L’helicòpter s’ha retirat i la resta del dispositiu ha custodiat el cos fins l’arribada dels Mossos d’Esquadra i la comitiva judicial.