Unes 300 persones cremen un ninot d'Aragonès dins un contenidor a Girona

Els CDR llegeixen un manifest criticant ERC, Junts i la CUP per "menystenir del tot el mandat de l'1-O"

Unes 300 persones s'han manifestat a Girona convocades pel CDR criticant la "covardia i submissió" del Govern i han cremat un ninot del president Pere Aragonès, a qui han posat dins un contenidor juntament amb una bandera espanyola i un cartell de la taula de diàleg.

La manifestació, que ha sortit de la plaça de l'U d'Octubre, ha recorregut part del centre de Girona fins arribar davant la Delegació del Govern. Durant tot el recorregut s'han cridat consignes com "Sols el poble salva el poble" o "Visca la terra lliure". Davant la Delegació del Govern, els manifestants han enganxat cartells, han fet pintades i abans de cremar el ninot han llegit un manifest criticant ERC, Junts i la CUP per haver "menystingut del tot el mandat de l'1-O".

La manifestació convocada pels CDR ha sortit des de la plaça de l'U d'Octubre a quarts de vuit del vespre. L'encapçalava una pancarta amb el lema '5 anys d'una gran estafa, polítics de merda' i un contenidor verd, que arrossegaven uns manifestants vestits de negre i encaputxats. Representava la taula de diàleg, a dins hi havia un ninot del president de la Generalitat i també una bandera espanyola.

Des de la plaça, els manifestants han enfilat la Gran Via Jaume I, han arribat fins a la plaça Independència i, des d'aquí, han creuat el riu en direcció l'Argenteria, la Rambla i la plaça Catalunya fins arribar davant la Delegació del Govern. Durant el recorregut, han corejat consignes com "Visca la terra lliure", "Fora les forces d'ocupació", "Junts i Esquerra, se'ns acaba la paciència", "Fora les forces d'ocupació" o "Sols el poble salva el poble".

Quan han arribat a la Delegació del Govern, diversos dels manifestants -tots, encaputxats- han enganxat cartells i han fet pintades a la façana de vidre. Després, un portaveu dels CDR ha llegit un manifest reivindicant l'esperit de l'1-O i molt crític amb els polítics.

"Som aquí per renovar el compromís de l'1-O, per assolir allò que definitivament pot capgirar la situació del nostre país i aturar la repressió dels jutges feixistes, les institucions neofranquistes i, massa sovint, també de la Generalitat", recollia l'escrit. "Anàvem pel bon camí, però ens vam trobar un obstacle, una llosa prou pesada, el Govern de la Generalitat", afegia.

El manifest criticava el Govern, "liderat per aquest autèntic ninot que es diu Pere Aragonès rodejat d'una nebulosa fosca que es diu ERC" i també "la crossa de Junts que el manté a lloc". Però els CDR també han estat incisius amb la "nul·la incidència de la CUP en la presa de decisions", cosa que per a ells suposa que els polítics "es prenen amb total menysteniment el mandat de l'1-O".

"Covardia i submissió"

"El poble tenia el camí ben marcat i l'objectiu era realitzable, només és qüestió de temps, de pressió i de perseverar en la lluita", han assegurat els CDR. I aquí, el manifest ha reivindicat "la valentia" que van suposar "les mobilitzacions postsentència". "Des del poble som valents, a diferència dels líders polítics que només han demostrat covardia i submissió", recollia l'escrit.

Per últim, els CDR també han criticat el "paper repressor" dels Mossos d'Esquadra, abans d'encendre el contenidor amb el ninot de Pere Aragonès a dins. Mentre cremava, els manifestants han cantat els himnes d'Els Segadors i La Internacional; i després, la concentració s'ha disgregat.