Roses donarà 64.000 euros en ajudes per les colles de Carnaval afectades per un incendi

Les flames van malmetre remolcs, plataformes i mobiliari, entre d'altres

La sessió del ple municipal de Roses (Alt Empordà) celebrat ahir va aprovar les subvencions específiques i extraordinàries adreçades a les colles de Carnaval afectades per l’incendi produït el passat 11 de juliol a la nau on guardaven les seves carrosses, les quals van quedar completament cremades. El consistori destina un total de 64.000 euros a aquests ajuts, que s’hauran de destinar exclusivament a la confecció de les noves carrosses.

L’acord és fruit del compromís adquirit per l’Ajuntament durant la primera reunió mantinguda entre l’alcalde de Roses, Joan Plana, i el regidor de Festes, Èric Ibáñez, amb els representants de les colles afectades, dos dies després de l’incendi. Reunió en la qual es va garantir que totes les colles podrien fer barraques durant la Festa Major, així com l’aprovació d’una subvenció extraordinària, les bases de la qual es van  presentar  en la reunió del Consell del Carnaval celebrat el passat 21 de setembre, i que ahir culminà amb la seva aprovació per part del ple municipal.

Segons aquest acord, la subvenció es podrà aplicar a les despeses relatives a la confecció de les noves carrosses i caldrà que les colles beneficiàries es comprometin, mitjançant una declaració responsable, a participar en la propera edició del Carnaval de Roses de 2023. Seran per tant subvencionables l’adquisició de remolcs, plataformes o similars i les despeses necessàries per a la configuració de l’estructura de la carrossa, sense que puguin incloure’s altres elements, com ara equips de so, mobiliari, disfresses...

La partida econòmica que l’Ajuntament ha destinat a aquesta línia de subvencions és de 64.000 euros, que es repartirà entre tots els beneficiaris garantint una subvenció mínima per colla de 4.000 euros, i de 6.000 euros com a màxim, podent arribar l’import de la subvenció a un del 90% del cost de les despeses a subvencionar.

Per beneficiar-se dels ajuts, les colles estaran obligades a comunicar a l’Ajuntament, i reintegrar en cas que correspongués, les quanties que puguin rebre amb posterioritat per part de la companyia assegurada o per la venda durant els propers 6 anys dels béns subvencionats.