Condemnat per estafar un amic a Lloret que el va acollir quan es va quedar sense casa i feina

L'acusat reconeix que li va treure 19.634 euros del banc sense autorització

L'Audiència de Girona ha condemnat a 1 any i 10 mesos de presó i a pagar una multa de 1.080 euros un home que va estafar un amic a Lloret de Mar (Selva) que el va acollir quan es va quedar sense casa i feina.

El processat ha reconegut que entre gener del 2013 i agost del 2015 va fer servir el carnet d'identitat i la cartilla de la víctima per fer reintegraments al banc i apoderar-se d'un total de 19.634 euros. L'acusat s'enfrontava a 5 anys de presó però fiscalia i defensa han arribat a un acord per rebaixar-li la pena aplicant les atenuants de dilacions indegudes i reparació del dany.El processat no entrarà a presó amb la condició de no delinquir durant 4 anys i de pagar els 16.644 euros que falten en concepte de responsabilitat civil.

La víctima va acollir l'acusat l'any 2010, quan es va quedar "sense feina i sense domicili". Durant la convivència, el processat ajudada el seu amic en les seves activitats quotidianes, també en les gestions que havia de fer al banc.

"Prevalent-se de la relació de convivència i d'amistat" que els unia, a partir del gener del 2013 l'acusat va començar a fer servir el carnet d'identitat i la cartilla de la víctima per fer reintegraments a un compte que tenia domiciliat en una oficina de Lloret de Mar. Fent-se passar per ell, va anar fent reintegraments fins l'agost del 2015. Amb aquest sistema, va arribar a estafar-li 19.634 euros.

Abans d'arribar a judici, el processat ha consignat 2.990 euros per anar-li retornant els diners a la víctima.

Per aquests fets, la fiscalia demanava 5 anys de presó i 3.960 euros de multa per un delicte continuat d'estafa amb abús de confiança en concurs medial amb un delicte de falsedat en document oficial.

L'acusació pública ja li apreciava una atenuant de reparació del dany però aquest dijous hi ha afegit, d'acord amb la defensa, el de dilacions indegudes pel temps que ha trigat en arribar a judici.

En base a aquest acord, el tribunal de la secció quarta de l'Audiència de Girona ha condemnat el processat i li ha imposat una pena de 22 mesos de presó i multa de 1.080 euros. Com que la condemna és inferior a 2 anys, l'acusat no haurà d'entrar a presó amb la condició de no delinquir en 4 anys i d'anar pagant els 16.644 euros que falten.