Tancada i arxivada la investigació per la recaptació d'impostos a Besalú

El Tribunal de Comptes decreta que tot es va fer correctament

El Tribunal de Comptes ha deixat d'investigar l'Ajuntament de Besalú (Garrotxa) i ha decretat el tancament i arxivament de les suposades irregularitats en la recaptació d'impostos de l'exercici 2018.  El cas deriva d'un informe de la Sindicatura on s'analitzaven els comptes de la Vila Comtal d'aquell any.

El document detectava unes suposades irregularitats pressupostàries. Entre d'altres, creia que l'Ajuntament havia presentat una situació més favorable de la que realment tenia (perquè va deixar de comptabilitzar mig milió d'euros en negatiu).

L'informe explicava, per exemple, que s'havien deixat de traspassar expedients al Xaloc (l'organisme de la Diputació encarregat de la gestió dels tributs). O que quan acabava el termini de pagament voluntari, el consistori "no feia cap actuació per iniciar la via executiva de recaptació".

L'alcalde, Lluís Guinó, va informar del tancament i arxivament en el transcurs del ple ordinari d'abans d'ahir explicant que el traspàs d'expedients a Xaloc es va fer "de forma correcta" i alhora va defensar la tasca de la treballadora encarregada d'aquestes funcions, qualificant la seva trajectòria professional d'"indubtable".